Nintendo potrestalo portugalský web za únik informací

novinka  3
Martin Šmíd, 11. 2. 2020 14:33
Videoherní společnosti často poskytují herním novinářům hry ještě před jejich vydáním, aby měli dostatek času na napsání recenze a důkladné otestování. Na oplátku chtějí, aby se dodržovala embarga spojená nejen se známkou a tedy hodnocením, ale také zatím neoznámeným obsahem. Určitě by nebylo v pořádku, pokud by na internet unikl nějaký třeba velký příběhový spoiler očekávané hry. Koncem minulého roku na internet unikl seznam a fotky doposud neoznámených Pokémonů z her Pokémon Sword a Pokémon Shield. Nintendo hned zahájilo vyšetřování a zjistilo se, že za únikem může portugalský fanouškovský web FNintendo. Ten se hned po provalení omluvil nejen Nintendu, ale také společnosti The Pokémon Company a fanouškům. I tak ale Nintendo přistoupilo k potrestání a rozvázalo s webem spolupráci. Vzhledem k tomu, že se tento web zaměřuje čistě na Nintendo, bude mít do budoucna hodně velké problémy a může to být pro něj likvidační. Nintendo tímto ale chce vyslat novinářům jasnou zprávu, že žádné další podobné úniky nebude trpět. Níže si můžete přečíst celé prohlášení Nintenda.

Společné prohlášení společností Nintendo a The Pokémon Company

Společnost Nintendo v průběhu listopadu identifikovala sadu pořízených fotografií, které odhalily několik nových a neoznámených Pokémonů z her Pokémon Sword a Pokémon Shield. Tyto fotografie byly sdíleny online a společnosti Nintendo a The Pokémon Company rychle identifikovaly osobu, jež byla za tyto úniky zodpovědná a učinily okamžité kroky.

Za leaky Pokémonů byl zodpovědný recenzent portugalského webu FNintendo, který obdržel kopii hry před vydáním, aby měl dostatek času na vytvoření recenze daného titulu. Jak on samotný, tak i FNintendo selhali v otázce zacházení s recenzní kopií, což vyústilo ve zjevné porušení dohody o zachování důvěrnosti mezi společností Nintendo a daným médiem. Porušení vede k razantnímu rozhodnutí společnosti Nintendo ukončit veškerou spolupráci s tímto médiem.

Nintendo bude vždy chránit své duševní vlastnictví a značky. Úniky nepoškozují pouze Nintendo, ale i tisíce zaměstnanců, kteří tvrdě pracují na tom, aby své hry uvedli na trh. Stejně tak úniky škodí i milionům fanoušků po celém světě, kteří se těší na novinky a překvapení.

Překvapit a potěšit hráče skrze nové herní zážitky je společná vášeň pro Nintendo i The Pokémon Company. Všemi způsoby budeme usilovat o to, abychom hráčům zachovali překvapení z nadcházejících Pokémon titulů.


Zdroj: Tisková zpráva

Pokémon Sword/Shield

nsw
Nintendo, Nintendo
Datum vydání hry:
15. 11. 2019
KARTA HRY
8/10

Komentáře