Nier Replicant bude obsahovat vystřižený obsah a odkazy na Automatu

novinka  14
BarackObama, 17. 4. 2021 13:30
Nier Replicant není jen příležitostí, jak představit původní hru hráčům Automaty. Je to i šance pro vývojáře si trochu zahazardovat s designem a příběhovými rozhodnutími, které si dříve stanovili. Nedávno redaktoři z PCGames dostali příležitost promluvit si s producentem Yosukem Saitem o jeho návratu ke hře a některých nápadech na nový obsah nadcházejícího remasteru, jenž se začaly rodit v jeho mysli již před více než deseti lety.

"Existují některé části příběhu, které jsme nemohli vložit do originálu," říká Saito. "Někde tam ve hře na Vás také čeká srdečně smutný, ale neuvěřitelně silný nový boss. Prosím, užijte si veškerý ten nový obsah."

A je toho mnohem víc. Saito tvrdí, že v Replicantu najdete spousty odkazů na Nier: Automatu a "něco" společného s milovanou postavou z původní hry. "Je tam spousta dalších věcí," potvrzuje. "Je tu nový příběh, další odkazy na Automatu a něco pro fanoušky 'Dad Nier' (Saito s výrazem Dad Nier odkazuje na skutečnost, že na západě byl hlavní protagonista z roku 2010 otcovskou figurou Yonah, zatímco v japonské verzi je jejím starším bratrem pozn. red.), takže si myslím, že lidé, kteří hráli původní verzi před těmi deseti lety, budou též více než spokojení."

Kromě odkazů ve hře, ovlivnila Automata také vývoj Replicantu. Saito říká, že Takahisa Taura z Platinum Games pomohl utvářet soubojový systém této hry osobním dohledem a úpravou všech bojových animací.

"Cítím, že tak vysoce ceněné bitvy v Automatě byly jen díky přispění talentu z Platinum Games," zdůrazňuje Saito. "A tato zkušenost byla nepochybně přenesena i do Replicantu. Byla to obrovská pomoc, když pan Taura a tým z Automaty dohlíželi a vylepšovali soubojový systém."

Původní Nier se stal od svého vydání před více než deseti lety kultovním hitem a jeho pochmurný příběh by vám ihned připomněl Automatu, zatímco u jeho soubojů panovaly vždy polarizující názory. Automata si s hratelností vedla lépe i u kritiků, takže má smysl pokusit se něco z jejího kouzla přinést zpět v Replicantu, díky čemuž se fanoušci nepřímého pokračování budou cítit v remasteru jako doma.

Nier Replicant si budete moci poprvé vyzkoušet na konzolích staré i nové generace 23. dubna.

Zdroj: PCGames.com

NieR Replicant ver.1.22474487139

ps4xone
Square Enix, Square Enix
Datum vydání hry:
23. 4. 2021
KARTA HRY

Komentáře