NHL 10 oficiálně + první obrázky

novinka  14
Petr Strecker, 14. 5. 2009 13:58
Hokej je vedle fotbalu náš národní sport, tudíž velká většina hráčů nikdy neopovrhne kvalitní zábavou i ve formě her. EA nyní oficiálně oznámila NHL 10, která má být prozatím nejautentičtějším hokejem na planetě. Kompletně přepracovaná fyzika způsobí ještě realističtější chování puku i hráčů samotných. Souboje jeden na jednoho tak budou spíše takový malým dramatem vyvrcholeným buďto získáním nebo ztrátou puku. Rváči se mohou těšit na nový soubojový systém, kdy se při potyčce hra přepne do pohledu první osoby a vy tak budete rozdávat rány jako doopravdy. Těšit se můžeme i na publikum, které bude reagovat na určité události ve hře, jako sražení protihráče, střela na bránu a tak podobně. Za zmínku stojí i nový systém přihrávek, který umožňuje daleko precizněji přehazovat puk jako horký brambor mezi hráči. Hra vyjde na podzim pro PlayStation 3 a Xbox 360, první obrázky na kartě hry http://konzolista.cz/seznam-her/karta/nhl-10_1252.html .

Tisková zpráva:

Série NHL získala za poslední dva roky celkem 19 cen za sportovní hru roku a nyní vstupuje do nové éry. Obsahuje vylepšení herního systému, zajišťující nové standardy tvrdosti a psychického tlaku v zápasech playoff na ledě i v ochozech stadionů. Celkem se jedná o více než 200 úprav, jejichž cílem je věrněji napodobit dovednosti a finesy, které fanoušci mohou vidět při sledování zápasů playoff NHL.

Nový engine bitek z pohledu první osoby umožňuje hráčům zasazovat údery stejně, jako to dělají vyhlášení bitkaři týmů NHL. Zažijí, jaké to je stát na ledě v bruslích a ohánět se pěstmi v nekompromisním souboji. Budou moci popadnout soupeře za dres a dát mu ránu, která vystřelí diváky ze sedadel a probudí v týmu vítěznou náladu. Pokusí-li se napadnout hvězdu soupeře, okamžitě nastoupí jeho bitkař, aby srovnal účty.

V NHL 10 se na novou, vyšší úroveň posouvá i tvrdost osobních soubojů a intenzita vzájemné nevraživosti protivníků. Každý vítězný souboj o puk u mantinelu se stává náročným testem vůle a schopností. S pomocí zbrusu nového fyzikálního enginu soubojů u hrazení mohou hráči použít své tělo k odclonění puku a přikopnout ho spoluhráči. Větší a silnější hráči přirazí soupeře na mantinel a nadšení fanoušci bouchají z druhé strany do plexiskla – stejně jako ve skutečnosti. Forčekováním obránců, tlakem na puk a dohráváním soubojů lze donutit soupeře k chybám. Výkon hráčů výrazněji ovlivňuje únava, kazí přihrávky a ve snaze eliminovat fyzický tlak se vyhýbají kolizím. Vyvoláním rvaček, vynucením faulů a mixu obojího je možné nabudit spoluhráče, probudit diváky v hledišti a změnit průběh hry — to vše i poté, co zazní píšťalka rozhodčího!

„Je to nejautentičtější simulace hokeje, jakou jsme kdy udělali,” uvedl producent David Littman, bývalý brankář, jenž působil v NHL a nižších soutěžích, ale nyní již osmým rokem pracuje na sérii NHL. „Vybojovat Stanley Cup je jednou z nejtěžších výzev v celém sportu a NHL 10 replikuje emoce, nasazení a tvrdost, jaké musejí hokejisté prokázat, chtějí-li tuto slavnou trofej získat.”

NHL 10 obsahuje více než 200 úprav herního systému, jejichž cílem je ještě dokonaleji ztvárnit krásu a finesu hokejového umění a zajistit dosud nejautentičtější zpracování hokeje ve videohře. Hráči si mohou úmyslně popustit puk, skórovat na kolenou, sklepnout puk ze vzduchu a zvednout nohu pro naznačení střely na branku. Nový přesný systém přihrávek s rozsahem 360° poskytuje plnou kontrolu nad rychlostí a směrem pasů. Hráči mají možnost přihrávat o mantinel nebo posílat puky do prostoru pro najíždějící spoluhráče. Navíc jsou zde nové interaktivní masy diváků, doplňující jiskřivou atmosféru zápasů playoff točením ručníků nad hlavami, bušením do plexiskel a emotivními reakcemi na dění na ledě.

V NHL 10 prokažte, že máte na to umlčet hučící diváky, zmrazit soupeře, probít se zápasy playoff a zvednout nad hlavu Stanley Cup.

Zdroj: TZ

NHL 10

ps3x360
EA Sports, EA Canada
Datum vydání hry:
15. 9. 2009
Žánr:
Simulátor, Sport
KARTA HRY
9/10

Komentáře