Microsoft vypověděl, že na prodeji konzolí Xbox nikdy nic nevydělal, Applu se ta výpověď nelíbí

novinka  58
Martin Šmíd, 8. 5. 2021 16:07
V současnosti probíhá velký soudní spor mezi společnostmi Epic Games a Apple, díky němuž se dozvídáme spoustu informací ze zákulisí. Dokonce i o společnostech Microsoft nebo Sony, které Epic Games v tomto sporu podporují. Je ovšem otázkou, jestli informace, které se dostávají ven, jim dělají radost. Jak dojednávají exkluzivity nebo si nechávají platit za cross-play je něco, co určitě nemělo být nikdy zveřejněno. Každopádně nyní u soudu vypovídala za Microsoft viceprezidentka Xboxu Lori Wright. Té se soudkyně hned zeptala, kolik vydělávají na konzolích Xbox. „To popravdě nevím. Konzole prodáváme se ztrátou," řekla a následně dodala, že na samotných konzolích nikdy Microsoft nic nevydělala. To ale není zrovna překvapivé, protože společnosti Sony a Microsoft vždy hardware dotovaly a vydělávaly až na prodeji her či službách. Apple mezitím má velmi nízké náklady na výrobu jednoho telefonu nebo dalšího svého zařízení a prodává ho s velkým ziskem, a navíc chce při prodeji obsahu stejné podmínky jako Microsoft a Sony.

Už prohlášení Microsofu o tom, že na samotných konzolích nic nevydělává, a prodává je dokonce na začátku životního cyklu se ztrátou, pořádně zástupce Applu vytočilo. Co je ale dorazilo, tak byla část, v níž se Lori Wright z Microsoftu rozpovídala o tom, proč Apple nechce podporovat jejich cloudovou službu xCloud. Soudkyně pak nechápala, proč může být na Applu služba Netflix, ale xCloud nikoliv. I proto se nyní zástupci Applu snaží, aby byla zaměstnankyně Microsoftu prohlášena za nedůvěryhodnou a její výpověď byla vyškrtnuta ze záznamu. Je otázkou, jestli se tak stane, ale je očividné, že Applu výpověď Microsoftu moc nepomohla, ba naopak, pořádně uškodila.

Dokumenty Epic Games obsahují i některé poznámky o Sony, Microsoftu a Nintendu. Podle nich měl Epic Games nabídnout Sony 200 milionů dolarů za jejich několik first-party her, aby se objevily na PC. U Microsoftu si pak udělal poznámku, že se Phil schází s šéfem Valve. No a Nintendo raději ani neoslovili, protože je to podle všeho ztráta času. 


Zdroj: wccftech.com

Komentáře