Microsoft oznámil next-gen konzoli Xbox Series X

novinka  266
Martin Šmíd, 13. 12. 2019 3:16
Microsoft dnes během The Game Awards 2019 nečekaně odhalil svoji připravovanou konzoli Xbox Series X, kterou jsme doposud znali pod názvem Project Scarlett. Byl vypuštěn na ní trailer, který představil kromě názvu i její design, na který se podívejte níže v novince. Jak se vám konzole líbí? Xbox Series X vyjde koncem příštího roku.

„Xbox Series X bude naší nejrychlejší a nejvýkonnější konzolí, jakou jsme zatím udělali a nastaví novou laťku pro výkon, rychlost a kompatibilitu, která umožní přinést naše dědictví z tří předchozích generací. Design konzole nám umožní přinést nejen 4x větší výkon oproti konzoli Xbox One X, ale i tišší chod. Navrhli jsme Xbox Series X pro horizontální i vertikální použití,“ stojí v oznámení. Zpětná kompatibilita je pro Microsoft naprosto klíčová. Na Xbox Series X si tak budete moci zahrát hry z konzolí předchozí generace, ale také připojit veškeré příslušenství z konzole Xbox One. Také se počítá s plnou podporou už uvedených služeb jako Xbox Game Pass.

„Spolu s Xbox Series X jsme také představili nový gamepad, jehož tvar i velikost byla zdokonalena, aby vyhovoval širšímu okruhu hráčů. Nabídne nově tlačítku Share, díky němuž bude jednoduché pořizovat obrázky i videa z her, a pokročilý D-pad odvozený od toho, který je u Xbox Elite Series 2. Nový gamepad bude kompatibilní i s Xbox One a PC s Windows 10,“ dodává zpráva.

Zdroj: Tisková zpráva

Xbox Series X

xsx
Microsoft, Microsoft
KARTA HRY

Komentáře