Majitel THQ Nordic koupil osm nových studií, mezi nimi jsou i tvůrci Metra

novinka  5
Martin Šmíd, 13. 8. 2020 9:57
Společnost Embracer Group, pod níž patří divize jako THQ Nordic, Amplifier, Saber Interactive či Koch Media, dnes oznámila nákup hned osmi nových studií. Tím nejzajímavějším studiem, které se povedlo společnosti Embracer Group získat, je bez debat 4A Games zaměstnávající zhruba 150 vývojářů, které stojí za sérií Metro a v současnosti má pracovat na zcela nové velké akční AAA značce. Studio 4A Games, které má pobočky na Ukrajině a Maltě, má podle zprávy i nadále pracovat do značné míry nezávisle, a to pod křídly Saber Interactive.

Co se týče dalších studií, tak mezi nimi je DECA Games zaměřující se na vývoj spíše mobilních her, ale také New World Interactive vytvářející akční hru Insurgency: Sandstorm, která má vyjít v příštím roce pro současné i next-gen konzole. Dále pak společnost Embracer Group získala studio Palindrome Interactive (strategická hra Immortal Realms: Vampire Wars), Pow Wow Entertainment (multiplayerová akce Misbits), Sola Media (to se stará hlavně o distribuci filmů), Rare Earth Games (menší studio v současnosti vytvářející neoznámenou multiplayerovou hru pro PC a konzole) a Vermila Studios (pracuje na oznámené first-person hororové adventuře Crisol: Theater of Idols). 

Společnost Embracer Group tak i nadále roste, přičemž pod ní spadají i další uznávaná videoherní studia, mezi nimiž je Volition (Red Faction a Saints Row), Saber Interactive (World War Z nebo Crysis Remastered), Tarsier Studios (LittleBigPlanet PS Vita a Little Nightmares), Dambuster Studios (Dead Island 2), Black Forest Games (Destroy All Humans! a Giana Sisters: Twisted Dreams) nebo Warhorse Studios (Kingdom Come: Deliverance). 

Zdroj: null

Komentáře