Letos na podzim vyjde rodinná konzole Intellivision Amico

novinka  31
Martin Šmíd, 26. 5. 2021 12:13
Společnost Intellivision Entertainment před třemi lety oznámila přípravu konzole Intellivision Amico, která se má zaměřovat na snadno hratelné hry pro rodiny s dětmi. I proto musí splňovat řadu kritérií a mít hodnocení v Evropě maximálně PEGI 7. Nesmí být proto násilné, nesmí obsahovat sexuální obsah ani sprostou mluvu. Dokonce nejsou povoleny ani DLCčka, mikrotransakce či reklamy. Původně měla konzole vyjít už na podzim minulého roku, ale kvůli pandemii byla odložena na letošní rok. Po měsících mlčení se výrobce ozval s novými podrobnostmi. Hlavně jsme se dozvěděli, že v konzoli bude přeinstalováno šest her, pět z nich rovnou bylo potvrzeno - Intellivision Skiing (sportovní), Cornhole (sportovní), Farkle (hra s kostkami), Astrosmash (shoot ’em up) a Shark! Shark! (akční).

V konzoli bude fungovat online obchod Amico Game Shop, který by měl od prvního dne nabídnout více než 20 dalších her, přičemž ceny mají startovat na 5.99 euro. Některé hry se pak mají podle výrobce prodávat i v krabicové verzi, přičemž cena má být vyšší, a to 17.99 euro. Mezi dalšími potvrzenými hrami je Evel Knievel, Biplanes, Moon Patrol, Missile Command, Rigid Force Redux Enhanced, Finnigan Fox, Dynablaster a Brain Duel.

Důležitý je i termín vydání. Intellivision Entertainment plánuje uvést konzoli Intellivision Amico na trh letos během podzimu, přičemž pro ni budou dostupné od prvního dne i různé doplňky, ať už půjde o tašku pro přepravu konzole, pouzdra na ovladače či skiny gamepadů. 

Zdroj: videogameschronicle.com

Komentáře