Legendární skladatel Final Fantasy série již nejspíš složil svůj poslední soundtrack

novinka  24
BarackObama, 9. 3. 2021 23:50
Nobuo Uematsu má za sebou dlouhou historii v herní branži, na kterou by byl patřičně hrdý kdejaký filmový skladatel. Kromě již ikonické hudby, kterou zpracoval pro většinu Final Fantasy her, zvládl zkomponovat celou řadu úžasných stopáží pro RPG hity jako byl Chrono Trigger, Lost Odyssey a The Last Story. V poslední době navíc opět spolupracuje se samotným otcem Final Fantasy, Hironobu Sakaguchim, jenž pracuje na hře Fantasian, hře exkluzivní pro Apple Arcade, aby pro ní vytvořil 60 dílný orchestrovaný soundtrack.

V rozhovoru pro Mobile Sirup ale Sakaguchi trochu nečekaně oznámil, že by to mohla být Uematsuva poslední, neasistovaná kompozice:

"Než jsme ho oslovili, aby pracoval na naší hře Fantasian, procházel si některými zdravotními problémy a byly zde obavy, jestli bude schopen vše zkomponovat nebo jestli bude pro něj vůbec možné pracovat na té hře."

"Myslím si, že nám celkem naznačil, že Fantasian bude možná jeho poslední hrou, na které se bude podílet od začátku až do konce."

Uematsu nikdy neprozradil, s jakou konkrétní nemocí se potýká, pouze předtím v září 2018 potvrdil, že si vzal na zbytek roku volno na zotavení. Od té doby složil jednotlivé skladby, jako je hlavní hudební téma pro Final Fantasy VII Remake, takže to nutně neznamená, že odejde do důchodu. A přesuneme-li se teď na pozitivnější notu, najdeme v Sakaguchiho rozhovoru přece jen kousek naděje. Prohlásil totiž, že Uematsu do Fantasian dal vše. Do hry údajně nalil své srdce i duši a Sakaguchimu při poslechu malém ukápla slzička. 

Každopádně, doufejme, že z nejhoršího je Uematsu již venku a zdraví mu bude sloužit pokud možno co nejdéle.

Zdroj: Mobile Sirup

Komentáře