Keiichiro Toyama pracuje na své nové hře se známým tvůrcem z Japonska

novinka  6
BarackObama, 15. 3. 2021 20:45
Režisér a tvůrce Silent Hillu začal opět lákat hráče na svojí novou hru! Veterán herního průmyslu, jenž kromě Silent Hill série, pracoval i na hrách jako je Siren (vážně nedoceněné hororové série mimochodem) a nebo Gravity Rush. Z čehož jasně vyplívá, že očekávání na jeho další projekt jsou vskutku vysoká. A nyní také víme více o jeho nových krůčcích za jeho vysněnou hrou díky rozhovoru, který poskytl serveru Al Hub.


Toyama v něm mimo jiné odhalil, že na nové hře usilovně pracuje společně se známým tvůrcem z Japonska, načež ale vzápětí odmítl specifikovat, o koho se přesně jedná.

"Zjevně jsme stále na začátku vývoje, takže ve skutečnosti toho není mnoho, co bychom o hře mohli říci, ale snažíme se vytvořit zážitek, který by si mohla užít široká škála lidí. Mohu ale prozradit, že například hodláme zasadit naší hru do prostředí asijských měst."

"Jedna z věcí, kterou můžeme oznámit též, je, že na hře tvrdě spolupracujeme se slavným japonským tvůrcem, o čemž jsme doposud nebyli ochotni mluvit."

Zatímco podrobnosti o hře byly během rozhovoru utajeny, dozvěděli jsme se přece jen základní informace, na čem Toyama a jeho tým aktuálně pracuje. Jedná se o hororovou akční adventuru se silným důrazem na příběh, která vyjde multiplatformně někdy v roce 2023.

Projekt je pak vyvíjen v nově vybudovaném studiu z minulého roku, Bokeh Game Studio, které se skládá z členů týmu, jenž následovali Toyamu po jeho odchodu ze studia SIE Japan Studio. Níže ve videu se můžete podívat na jejich velice zajímavé koncepční artworky.

I když není jasné, zda z konceptů vychází právě ona hra, kterou si Toyama klade za cíl vyvinout ve spolupráci se "slavným japonským tvůrcem", můžeme si aspoň zaspekulovat, kdo je onou tajemnou personou. 

Někteří z vás si určitě budou ještě pamatovat na zprávu z únoru v souvislosti s též "slavným japonským tvůrcem", který totiž shodou okolností poskytl rozhovor pro stejný server, jako již zmíněný Toyoma. Je zde řeč o skladateli Silent Hillu, Akire Yamaokovi, který v něm tvrdil, že nový projekt, do kterého je zapojen, bude odhalen již letos v létě.

Tento rozhovor byl však rychle odstraněn z internetu z dosud neznámých důvodů a nejzajímavější na něm byla pasáž, ve které prohlásil, že jde o "hru, v níž všichni doufají," což následně fanoušky vyburcovalo ke spekulacím ohledně již několikrát zmiňovaného remaku Silent Hillu z různých, neoficiálních zdrojů, na kterým někdo a někde, údajně, pracuje.

Mohl by snad mít projekt, o kterém mluvil Yamaoka, nějakou spojitost s projektem Keiichira Toyamy? Pouze čas ukáže.

Zdroj: Tisková zpráva

Komentáře