Je horor Abandoned jen jeden velký podvod? Napálili vývojáři i Sony?

novinka  100
Martin Šmíd, 13. 8. 2021 17:17
Tento týden v úterý měl být vydán první teaser v rámci speciální PlayStation 5 aplikace na novou hororovou hru Abandoned od nizozemského studia Blue Box Game Studios, ale nakonec se tak nestalo. Podle posledních informací našli vývojáři grafický glitch, který zabraňoval vydání. myslet si o tom může každý, co chce, ale pravdou je, že to není úplně běžné a pokud by za hrou opravdu stála Sony nebo Hideo Kojima, určitě by se taková blamáž nestala. Hideo Kojima si rád hraje se svými fanoušky, ale vše má do detailu promyšlené a propracované, a na podobné chyby prostě a jednoduše není místo. Uživatel Sul7f na twitteru navíc nyní poukazuje na skutečnost, že Blue Box Game Studios mělo podobné problémy už v minulosti, což nemůže být náhoda. Jde snad o jeden velký podvod, jak získat peníze?

2015 – Studio Blue Box Game Studios oznámilo hororovu hru Rewind. Ta měla dosat speciální hratelný teaser, který byl ale následně odložen. Následně šlo studio s hrou na Kickstarter, ale kampaň byla nakonec zrušena, stejně jako hra samotná.

2015 – Oznámen PC exkluzivní horor The Lost Tape. Vývojáři slíbili, že brzy budou streamovat teaser. Nikdy se tak nestalo a hra byla následně zrušena.

2017 – Oznámena hororová hra The Whisperer. Nikdy nakonec nevyšla

2018 – Oznámena hororová hra Unseen Faces. Nikdy nevyšla a nic jsme o ní nakonec neslyšeli.

2019 – Studio vydalo mobilní aplikaci Tales of the Six Swords. Obsahovala kradené artworky postav i ikonky. Vývojáři slíbili velký update, ale nakonec byla aplikace stažena. Dnes už nejde dohledat.

2020 – Studio vydalo příšernou hororovou hru The Haunting v Early Accessu. Hra měla samé negativní recenze na Steamu. Vývojáři slíbili velký update, ale ten byl nakonec odložen a nikdy nevyšel. Vývojáři potichu ukončili vývoj a přenechali hru studiu CreateQ Interactive. Jde o falešné studio, které neexistuje.

2021 – Oznámena hororová hra Abandoned pro PS5. Vývojáři na červen slíbili teaser skrze PS5 aplikaci. Ten byl odložen na 10. srpna. Když měl vyjít, vývojáři oznámili problém a update s teaserem odložili na neurčito. 

Dřívější trailer na Abandoned, který neukazuje nic ze hry. 

Uživatel twitteru Sul7f má k tomu vysvětlení 

Zdroj: Tisková zpráva

Komentáře