Informace o zpětné kompatibilitě na konzolích Xbox Series X/S

novinka  96
Martin Šmíd, 13. 10. 2020 16:55
Microsoft v posledních letech hodně investoval do zpětné kompatibility na konzolích Xbox One, a bude s ní pokračovat i na konzolích nové generace. Dnes jsme se dozvěděli ke zpětné kompatibilitě několik dalších podrobností. „Zpětně kompatibilní hry běží nativně na konzolích Xbox Series X a Xbox Series S a využívají plný výkon CPU, GPU i SSD. Žádný boost režim a tak dále, pro každou hru je k dispozici veškerý výkon nových konzolí,“ stojí v oznámení, které dodává, že to by mělo vést následně k lepšímu frameratu, vyššímu rozlišení a ke zlepšení vizuální stránky. Všechny hry zároveň budou mít i zkrácené časy načítání díky rychlému SSD disku, který je součástí architektury Xbox Velocity. Microsoft se zároveň chlubí, že hry dostanou automaticky HDR podporu, takže by měly vypadat lépe a vůbec by se měla zvýšit jejich vizuální kvalita. A to bez toho, aby do nich museli vývojáři zasahovat, což je jistě dobrý zpráva.

Konzole Xbox Series X a Xbox Series S přinášejí do vašich her výkon nové generace. Díky stabilnějšímu a vyššímu frameratu jsou daleko plynulejší, což má za následek ještě více pohlcující zážitek,“ stojí v oznámení. Tým Microsoftu měl v posledních měsících pracovat na tom, aby u vybraných her byl zdvojnásobený framerate. U mnoha titulů to není možné kvůli hernímu enginu, fyzice či animacím, ale u některých to možné je. A to demonstruje Microsoft na akční RPG hře Fallout 4 od Bethesdy, která poběží na konzolí Xbox Series S ve stabilních 60fps, zatímco na Xbox One a Xbox One X běžel jen ve 30fps, navíc značně nestabilně.

Microsoft dále představil metodu Heutchy, která vybraným hrám umožní, aby běžely ve 4K rozlišení, ačkoliv byly původně třeba navrženy pro 720p nebo dokonce 360p na původním Xboxu. Všechny hry navíc dostanou lepší vyhlazování a lepší filtraci textur (16x anizotropní filtrování), aby byly ostřejší.

„Tým Xboxu, který měl na starost zpětnou kompatibilitu, tvrdě pracoval na tom, abyste všechny hry, které máte rádi a pamatujete si je, byly k dispozici i na konzolích Xbox Series X a Xbox Series S . Hraní her bude stejně snadné a kouzelné, jako vždy. Stačí vložit disk se starší hrou do nové konzole, vaše digitální knihovna her se hned objeví v konzoli, takže si budete moci hry hned stáhnout a hrát. Díky cloudovému úložišti navíc můžete pokračovat tam, kde jste naposledy přestali. Pro ty z vás, kteří stále využívají Xbox 360, tak brzy bude možné si i z této konzole přenést uložené pozice pomocí cloudu, a to zdarma,“ stojí v oznámení.

„Zpětná kompatibilita vám umožní prožít milované hry znovu a novými způsoby. Vaše oblíbení hry si zachovají vše, ale dostanou vylepšení a vzrušující nové funkce. Není třeba se ohlížet zpět, protože vaše hry jsou připraveny jít s vámi vpřed na novou generaci konzole Xbox,“ dodává Microsoft. 

Zdroj: null

Komentáře