Hry vycházející v říjnu pro konzole

novinka  24
Martin Šmíd, 1. 10. 2021 10:38
Letošní říjen bude doslova přecpaný k prasknutí velkými zajímavými hrami, z čehož musí mít každý hráč obrovskou radost. Na rozdíl od peněženek, které pravděpodobně pořádně zapláčou. Dočkáme se nejen nových ročníků sportovních her FIFA nebo NHL, ale také očekávaných akcí jako Far Cry 6 nebo Metroid Dread, a nebude chybět ani launch nové verze oblíbené konzole Nintendo Switch, která se bude moci pochlubit OLED displejem. Níže v novince se můžete podívat, jaké hry v říjnu vychází. Do komentářů určitě napište, na jakou se nejvíce těšíte.

5. října - Alan Wake Remastered (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Hned příští týden se na naše televizní obrazovky vrátí Alan Wake. Nepůjde o druhý díl, ale o remaster toho prvního, díky němuž si hru budou moci užít i noví hráči, a to i ti na konzolích PlayStation. „V tomto cenami ověnčeném, filmovým stylem zpracovaném akčním thrilleru se spisovatel Alan Wake, soužící se nedostatkem tvůrčí inspirace, pouští do zoufalého pátrání po své pohřešované manželce Alice. Cestou nalézá stránky hororového příběhu, který podle všeho sám napsal, i když si na to vůbec nevzpomíná, a v boji s přibližující se temnotou dává všanc svůj smysl pro realitu,“ stojí v popisku hry. Remasterovaná verze obsahuje základní hru, všechen dodatečný obsah a nový komentář vývojářů. Nabízí rozlišení 4K, 60 snímků za vteřinu (na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X|S), vylepšené modely postav a haptickou odezvu (na konzoli PlayStation 5).

7. října - Far Cry 6 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia, Luna)

Oblíbená akční série Far Cry 6 se vrací s novým a dle vývojářů doposud nejambicióznějším dílem, který má přinést zajímavý příběh, obrovskou mapu s rozmanitými úkoly a aktivitami, ale také vylepšenou akční hratelnost. „Vítej v tropickém ráji Yara, který zamrzl v čase. Far Cry 6 vrhne hráče do adrenalinem nabitého světa moderní partyzánské revoluce. Připoj se k revoluci a postav se represivnímu režimu diktátora Antóna Castilla a jeho dospívajícího syna Diega, kterým vdechly život hollywoodské hvězdy Giancarlo Esposito (Mandalorian, Perníkový táta) a Anthony Gonzalez (Coco). Jako Dani Rojas se ponoříš do příběhu, který odpadlíka z armády promění v partyzána. Budeš-li chtít srovnat šance proti Antónově armádě, budeš muset přijmout filozofii „řešitele“ založenou na arzenálu unikátních a překvapivých nových zbraní, dopravních prostředků i zvířecích společníků a zažehnout revoluční hnutí, které spálí tyranský režim na popel,“ stojí v popisku. Fanoušci série by určitě neměli být zklamaní, protože se zdá, že dostanou přesně to, co očekávají.

8. října - Metroid Dread (Switch)

Na před několika lety oznámený Metroid Prime 4 si fanoušci musejí ještě počkat. Zpříjemnit čekání by jim ovšem mohla jiná hra z tohoto univerza - Metroid Dread, která vychází už za několik dní exkluzivně pro Nintendo Switch, a není tajemstvím, že se v něm opět vrátí oblíbená hrdinka a lovkyně odměn v jedné osobě Samus Aran. „Příběh Samus pokračuje po událostech hry Metroid Fusion. Po sestupu na planetu ZDR se vydává prozkoumat záhadný signál zaslaný do Galaktické federace. Tato vzdálená planeta byla zaplavena zlými mimozemskými formami života a dalšími mechanickými hrozbami. Samus je však hbitější a schopnější než kdykoliv předtím, bude jí to však stačit, aby překonala nelidskou hrozbu tím, že bude prozkoumávat hlubiny planety ZDR?“

15. října - NHL 2022 (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Letošní ročník hokejové hry NHL je u nás bedlivě sledovaný. Hlavně z toho důvodu, že se vývojáři z EA Sports konečně s příchodem nových konzolí rozhodli použít modernější Frostbite engine, který má přinést doposud nevídanou míru detailů, ať už jde o samotné hráče, jejich animace i okolí ledu. Do toho vývojáři slibují vylepšenou hratelnost. „Díky superhvězdným X-Factors a zcela novému systému schopností, který odemyká jedinečné dovednosti superhvězd NHL, poznáte osobnost a sílu elitních hráčů ligy. Hvězdy NHL v EA SPORTS NHL 22 věrně napodobují dovednosti a styl svých skutečných protějšků a jejich přínos na ledě je tak patrnější než kdy předtím. Superhvězdné X-Factors přináší do každého herního režimu od HUT po World of Chel nové možnosti v oblasti hráčských tříd,“ stojí v popisku.

22. října - The Dark Pictures Anthology: House of Ashes (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Hororová série The Dark Pictures Anthology se mezi fanoušky celkem uchytila a vývojáři ze studia Supermassive Games nám už koncem tohoto měsíce budou moci naservírovat třetí část. Ta nabídne opět kompletně novou zápletku, postavy a vůbec zážitek, navíc půjde o první díl, který je vytvářen i nativně pro konzole nové generace. „Irák, 2003. Ve stínu pohoří Zagros se vojenská jednotka dostává pod palbu iráckých sil. Přestřelka způsobí otřesy země a obě strany se propadnou do ruin pohřbeného sumerského chrámu. Komunikace s povrchem je přerušena, a naši protagonisté jsou uvězněni v děsivém podsvětí, ze kterého musí uniknout, aniž by ve stínech probudili něco pradávného a zlého. A vyhnout se tak možnosti stát se kořistí. Přeživší čelí těžkým rozhodnutím a snaží uniknout temné hrozbě, kterou probudili. Budou upřednostňovat vlastní přežití nad ostatními, nebo odloží své obavy, aby se společně postavili příšerám z podsvětí?“

26. října - Guardians of the Galaxy (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Už tento měsíc bude chtít Square Enix potěšit fanoušky Marvelu další superhrdinskou hrou. Tentokrát nepůjde o další kooperativní online záležitost, jakou byli ne moc povedení Avengers, ale příběhovou akci pro jednoho hráče Guardians of the Galaxy. „Nažhavte Star Lordovi tryskové boty a užijte si divokou jízdu vesmírem v tomto novém pojetí Marvel’s Guardians of the Galaxy. S nepředvídatelnými Strážci po vašem boku se budete probojovávat z jedné výbušné situace do druhé, s originálními i známými postavami ze světa Marvelu, kteří se přidají do boje o osud vesmíru," stojí v informacích od vývojářů.

Nintendo Switch OLED

V tomto článku nesmíme ani zapomenout na vydání zcela nové konzole, kterou je Nintendo Switch OLED. Tento nový model oblíbené konzole bude obsahovat větší OLED displej pro kvalitnější hraní na cestách, ale také vylepšený zvuk, 64 GB interního místa k ukládání her, upravený dock s klasickým portem pro připojení k internetu, a určitě potěší i lepší stojánek.

Další hry vycházející v říjnu pro konzole

  • 1. října - FIFA 22 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch)
  • 5. října - Exophobia (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch)
  • 5. října - Jett: The Far Shore (PC, PS4, PS5)
  • 5. října - Hell Let Loose (PS5, Xbox Series X/S)
  • 5. října - BPM: Bullets Per Minute (PS4, Xbox One)
  • 5. října - Super Monkey Ball Banana Mania (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch)
  • 8. října - Tetris Effect: Connected (Switch)
  • 11. října - Book of Travels - Steam Early Access (PC)
  • 12. října - Back 4 Blood (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)
  • 14. října - The Riftbreaker (PC, PS5, Xbox Series X/S)
  • 14. října - Aeon Must Die (PC, PS4, Xbox One, Switch)
  • 15. října - The Good Life (PC, PS4, Xbox One, Switch)
  • 15. října - Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Hinokami Chronicles (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)
  • 15. října - Crysis Remastered Trilogy (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch)
  • 19. října - Into The Pit (PC, Xbox One)
  • 21. října - Echo Generation (PC, Xbox One, Xbox Series X/S)
  • 21. října - Tandem: A Tale of Shadows (PC, PS4, Xbox One, Switch)
  • 26. října - Solar Ash (PC, PS4, PS5)
  • 26. října - The Unliving - Steam Early Access (PC)
  • 28. října - Riders Republic (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia)
  • 28. října - Voice of Cards: The Isle Dragon Roars (PC, PS4, Switch)
  • 28. října - Fatal Frame: Maiden of Black Water (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch)
  • 28. října - Mario Party Superstars (Switch) 

Zdroj: Konzolista.cz

Komentáře