Hry vycházející v květnu pro konzole

novinka  26
Martin Šmíd, 1. 5. 2021 8:00
Začátek letošního roku byl poněkud chudší na vyloženě velké videoherní novinky, na což jsme v posledních letech popravdě nebyli moc zvyklí. Naštěstí to vypadá, že se konečně začíná blýskat na lepší časy a letošní léto bychom mohli strávit ve společnosti řady zajímavých her, které nám zkrátí čekání na to, než se svět konečně zase vrátí do normálu. Do budoucna vám chceme vždy začátkem každého měsíce nabídnout menší shrnující článek, abyste přesně věděli, na jaké hry se v následujících týdnech těšit. No a začneme květnem, během něhož si přijdou na své jak fanoušci survival hororu, tak dobrodružných her nebo velkých příběhových akčních RPGček.

7. května - Resident Evil Village (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia)

Patrně nejočekávanější hrou května je survival hororová akce Resident Evil Village od Capcomu, s níž chtějí vývojáři navázat na fantastický Resident Evil VII. Ten se po akčních dílech, které nebyly hardcore fanoušky přijaty zrovna dobře, vrátil k hororovým kořenům a nabídl nejen zajímavý příběh, ale také skvělou survival akční hratelnost obohacenou o řadu hádanek, nezapomenutelných honiček s děsivými protivníky i další památné scény. V Resident Evil Village se vrací hrdina Ethan Winters. Ten se snaží na prožité hrůzy zapomenout se svoji ženou Miou na opuštěném místě, ale bohužel se poklidný život brzy změní v novou noční můru. Resident Evil Village je dle vývojářů doposud nejambicióznějším dílem, který svoji atmosférou a vlastně i zasazením dost připomíná oblíbený Resident Evil 4. Po poslední demoverzi věříme, že nás v květnu bude čekat něco opravdu mimořádného, na co budeme ještě dlouho vzpomínat.

10. května - Hood: Outlaws & Legends (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Patříte mezi ty hráče, kteří rádi hrají hry s kamarády? Pak by vás mohla zajímat připravovaná novinka Hood: Outlaws & Legends. Vývojáři ze studia Sumo Digital nás v ní zavedou do nemilosrdného temného středověkého světa, kde se dva týmy o čtyřech hráčích utkávají v provedení dokonalé loupeže, aby zasadili ránu bohatému nepříteli a zároveň získali místo mezi legendami. Námět hry zní zajímavě, ale jestli bude hra zábavná a nabízet i zábavu na nějaké dlouhodobější hraní, se teprve uvidí. Na začátku by ji mohla pomoci nízká cena, protože ta se pohybuje kolem osmi stovek. Vývojáři po vydání chtějí přinášet pravidelně nový obsah, ať už jde o nové mapy, herní režimy, postavy a časově omezené eventy, ale zároveň už oznámili sezóny, během nichž bude možné získat řadu kosmetických doplňků v rámci Battle Passů.

14. května - Subnautica: Below Zero (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch)

První Subnautica byla příjemnou dobrodružnou hrou, která překvapila nejednoho hráče a hlavně zaujala svým dobře napsaným příběhem, který doplňoval i kvalitní hratelnost. V současnosti vývojáři ze studia Unknown Worlds Entertainment připravují ambicióznější pokračování Subnautica: Below Zero, které se odehrává rok po událostech z původní hry na stejné mimozemské planetě, ale tentokrát v ledových biomech nad i pod povrchem. Ze všech ukázek zatím vypadá dobře, tak snad se vývojářům povede. Jistě stojí za zmínku, že hra u nás vyjde pro všechny platformy s českými titulky, takže si ji bude moci užít naprosto každý. 

14. května - Mass Effect Legendary Edition (PC, PS4, Xbox One)

Mnozí hráči se na květen těší hlavně z důvodu vydání netrpělivě očekávané kolekce Mass Effect Legendary Edition, která na současné platformy přinese tři oceňovaná akční RPGčka - Mass Effect, Mass Effect 2 a Mass Effect 3. Nepůjde přitom podle dosavadních informací jen o prosté remastery. Vývojáři z BioWare si s nimi dali záležet, aby si hry mohli vychutnat znovu nejen fanoušci, ale také noví hráči. Vizuálně jsou tak hry nyní mnohem hezčí, ale vývojáři upravili i některé prvky hratelnosti, ovládání a další části, aby vše působilo daleko modernějším dojmem. A určitě i potěší, že všechny tři hry budou v kompletních edicích, takže zahrnut bude i veškerý singleplayerový obsah.

25. května - Biomutant (PC, PS4, Xbox One)

V květnu vyjde i dlouho odkládaná akční RPG dobrodružná open-world hra Biomutant, která původně měla vyjít už před dvěma lety. Vývojáři z nového studia Experiment 101 ale nakonec potřebovali více času na dokončení své prvky a nutno dodat, že hodně ambiciózní hry, odehrávající se v krásném, ale zároveň nebezpečném post-apokalyptickém světě plném bájných tvorů, různých frakcí i jedinečných míst k objevování. Ačkoliv hra vychází už tento měsíc, pořád o ní máme jen zlomek informací, ale všechny ty ukázky lákající na nevšední dobrodružství okořeněné o výrobu zbraní i kung-fu soubojový systém vypadají prostě a jednoduše velmi dobře. Nezbývá než doufat, že se vývojářům hra povede a my se budeme moci vydat na zábavné nevšední dobrodružství.

Další hry vycházející v květnu 2021 pro konzole

  • 6. května - Skate City (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch)
  • 13. května - GetsuFumaDen: Undying Moon – Steam Early Access (PC)
  • 14. května - Famicom Detective Club: The Missing Heir / Famicom Detective Club: The Girl Who Stands Behind (Switch)
  • 18. května - Snowrunner (Switch)
  • 18. května - Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice (PS4, Xbox One, Switch)
  • 20. května - The Wild at Heart (PC, Xbox One)
  • 21. května - Miitopia (Switch)
  • 21. května - Rust Console Edition (PS4, Xbox One)
  • 21. května - Knockout City (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch)
  • 25. května - King of Seas (PC, PS4, Xbox One, Switch)
  • 25. května - Shin Megami Tensei 3 Nocturne HD Remaster (PC, PS4, Switch)
  • 25. května - Maneater (Switch)
  • 25. května - Weaving Tides (PC, Switch)
  • 27. května - Warhammer Age of Sigmar: Storm Ground (PC, PS4, Xbox One, Switch)
  • 27. května - Earth Defence Force: World Brothers (PC, PS4, Switch)
  • 27. května - Oddworld: Collection (Switch)
  • 28. května - World’s End Club (Switch) 
  • květen - Call of the Sea (PS4, PS5)

Na jakou květnovou hru se nejvíce těšíte? 

Zdroj: Konzolista.cz

Komentáře