Hráče zaujala cenzura ve hře Final Fantasy VIII: Remastered

novinka  59
Martin Šmíd, 3. 9. 2019 0:14
Herní vydavatel Square Enix dnes vydává pro současné konzole PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch remaster své velké klasiky Final Fantasy VIII. Fanoušci na internetu v posledních hodinách neřeší ani tak kvalitu portu, ale skutečnost, že se Square Enix rozhodl lehce poupravit oblečení několika ženských postav, což se bere za cenzuru. V prvé řadě jde o postavu Siren, které nejsou vidět malé zlaté kalhotky, ale spodní část těla byla zakryta sukní z peří. Spekuluje se, že Square Enix tuto změnu udělal z důvodu, že kalhotky měly stejnou barvu jako vlasy Siren, což by mohlo někoho pohoršovat, protože by si myslel, že jde o ochlupení. Tomu nasvědčuje i fakt, že takto spoře oděná je ve hře i Shiva, která ale žádnou změnou neprošla. Vyjádření Square Enixu ale nemáme.

Srovnávající obrázek Siren z PS1 a PS4. Rozdíl je viditelný. Zatím se neví, jestli podobnou změnou prošla jen PS4 verze nebo i ostatní. To se dozvíme v následujících hodinách. 

Siren ale není jediná postava, která se na fórech remasteru řeší. Druhou je totiž Rinoa, která je rovněž v remasteru dle fanoušků zahalenější, hlavně v oblasti prsou, jak se můžete podívat níže.

Do komentářů nám můžete napsat, jestli vám podobné změny vadí natolik, že byste si remaster třeba nekoupili. Recenze remaster nemá špatné. 

Zdroj: oneangrygamer.net

Final Fantasy VII Remaster

ps4xonensw
Square Enix, Square Enix
Datum vydání hry:
5. 12. 2015
KARTA HRY
7/10

Komentáře