Gran Turismo 6 dostalo update 1.14

novinka  11
Martin Šmíd, 20. 11. 2014 1:30
Závodní hra Gran Turismo 6 z konzole PlayStation 3 dostala tento týden větší update 1.14, který určitě potěšil všechny fanoušky. Jednak přidává nové vozy jako Subaru VIZIV GT Vision Gran Turismo a BMW M4 M Performance Edition, ale také byla upravena trať Suzuka Circuit, vývojáři přidali nové závody do Sierra rallye a novinkou je sekce Komunita, v níž je možné vytvářet kluby. Update toho pochopitelně nabízí daleko více, a než obsah takhle vypisovat, raději se na něj podívejte níže v novince.

Komunita
Do sekce [ONLINE] na obrazovce „Mé centrum“ byla přidána položka [Komunita]. V nabídce [Komunita] mohou hráči vytvářet kluby, scházet se v klubových lobby, organizovat závody pro členy klubu a mnoho dalšího. Další podrobnosti se dozvíte v on-line manuálu, na který najdete odkaz níže na této stránce.

Přes oficiální webové stránky je také možné přistoupit na webovou variantu funkce Komunita. Z této webové verze nemůžete sice závodit, můžete však vytvářet kluby a závody, upravovat jejich nastavení a k dispozici budete mít i stejné komunikační nástroje jako ve hře. Tato webová verze je rovněž kompatibilní s některými prohlížeči webu v chytrých telefonech, takže ke svým klubům budete mít přístup i na cestách!

Vision Gran Turismo
Byl uvolněn vůz „Subaru VIZIV GT Vision Gran Turismo“. Jde o nejagresivnější sportovní vůz v historii Subaru, který se stále dobře řídí a ve kterém si jízdu užijete; uchovává si tedy všechny kvality, které od vozu Subaru očekáváte.

Po provedení aktualizace bude možné vůz zakoupit v sekci [VOZY] v „Mém centru“ pod položkou [Vision GT]. Vůz je také možné získat dokončením kola (dosažený čas nerozhoduje) v novém sezonním závodě, který bude dostupný jen po omezenou dobu.

Suzuka Circuit 2014
Trať Suzuka Circuit prošla zásadními úpravami mezi lety 2007 až 2009, jejichž cílem bylo zlepšení vybavenosti a bezpečnosti okruhu. Provedené změny byly do detailu zrekonstruovány ve verzi „Suzuka Circuit 2014“. Západní okruh tak dostal nový povrch, přibyly nové únikové zóny a bariéry, byla vyměněna ochranná svodidla a podle současné podoby byly aktualizovány i reklamní billboardy, budovy či zařízení. Autentický dojem ze závodů byl ještě dále prohlouben přidáním funkce střídání denní doby, takže si slavný japonský okruh můžete vychutnat na zcela nové úrovni realismu.

BMW M4 M Performance Edition
Do hry Gran Turismo 6 byl přidán vůz „BMW M4 M Performance Edition“. Po provedení aktualizace bude možné vůz zakoupit v nabídce[Autosalón] v sekci [VOZY] na obrazovce „Mé centrum“. Tento speciální model vycházející z BMW M4 navrhli designéři Gran Turismo podle zvláštních pravidel uplatňovaných pro vozy safety car, jaké se používají například v závodech Moto GP.

Byly přidány další závody pro režim Sierra rallye na čas
Do herního režimu „Sierra rallye na čas“ v sekci [SPECIÁLNÍ SOUTĚŽE] na obrazovce „Mé centrum“ byl přidán nový závod „Výzva 4“. Předjeďte briskně své soupeře v Nissanu GT-R NISMO!

Změněn obsah nabídky „Mé centrum“
- Do levé nabídky obrazovky „Mé centrum“ byla přidána sekce [Novinky]. Aktualizace a další informace ze světa hry Gran Turismo, které se dříve zobrazovaly v [Oznámeních], se nyní budou objevovat v této sekci.

- Sekce [Zprávy] bude nyní vyhrazena pro posílání a příjem zpráv od ostatních hráčů.

Přidána kompatibilita s „MoTec i2 Pro“
Data záznamu hry Gran Turismo 6 jsou nyní kompatibilní s analyzačním softwarem „i2 Pro“ společnosti MoTeC. Export dat záznamu ve formátu MoTeC i2 Pro vám umožní zobrazit jízdní údaje v grafické podobě na PC a následně je analyzovat. Další podrobnosti se dozvíte v on-line manuálu, na který najdete odkaz níže na této stránce.

Přidána kompatibilita s „NissanConnect Nismo Plus“
Funkce „GPS vizualizace“ a „Záznamník dat“ jsou nyní kompatibilní se zařízením „NissanConnect Nismo Plus“ společnosti Nissan Motor Company. Další podrobnosti se dozvíte v on-line manuálu, na který najdete odkaz níže na této stránce.

Další vylepšení a úpravy
- Do [NABÍDKY] (přístupné stisknutím tlačítka START) byla v sekci [Zvuk] pod možnost [Hlasitost zvuku] přidána volba [Pozice palubního mikrofonu]. Stejné nastavení bylo přidáno do sekce [Jízdní nastavení] v rychlé nabídce, která se zobrazuje před startem závodu.

- Do nabídky [Rychlé nastavení], která je k dispozici při přehrávání záznamů, byly přidány možnosti [Hudba záznamu] a [Zvukové efekty záznamu].

- Došlo k rozšíření možností tuningu a přizpůsobení vozů BMW M4 ’14 a BMW M4 Coupé Frozen Black Metallic ’14.

- Jednorázové odměny získané v sezonních závodech a licenčních zkouškách budou v sekci „Dar“ na obrazovce s detaily závodu zvýrazněny.

- Zvýšené zabezpečení trvale znemožní přístup k on-line funkcím GT6hráčům, kteří manipulovali se soubory s uloženými daty.

Zdroj: gran-turismo.com/cz

Gran Turismo 6

ps3
Sony Computer Entertainment, Polyphony Digital
Datum vydání hry:
6. 12. 2013
Žánr:
Závodní, Simulátor, Sport
KARTA HRY
9/10

Komentáře