Gran Turismo 6 dostalo aktualizaci 1.12

novinka  19
Martin Šmíd, 16. 9. 2014 9:00
Fanoušci hry Gran Turismo 6 už několik dní očekávali příchod nového updatu, který je právě online, takže se můžete dát do stahování. Update s označením 1.12 toho přináší docela dost. Byla přidána nová vozidla, update ale přináší i nové tratě a herní režimy, celý popis naleznete níže v novince. Všichni účastníci GT Academy 2014 navíc obdrží zdarma vozidlo Nissan GT-R NISMO, což je nástupce oblíbeného R35 GT-R.

Vision Gran Turismo
Byl uvolněn vůz „Toyota FT-1 Vision Gran Turismo“. Designový koncept FT-1 byl v této podobě, která zdůrazňuje jeho vlastnosti a konstrukční prvky navržené pro opravdové závodění, vybroušen k dokonalosti.

Po provedení aktualizace bude možné vůz zakoupit v sekci [VOZY] v „Mém centru“ pod položkou [Vision GT]. Vůz je také možné získat dokončením kola (dosažený čas nerozhoduje) v novém sezonním závodě, který bude dostupný jen po omezenou dobu.

Sierra rallye na čas
Do sekce [SPECIÁLNÍ SOUTĚŽE] na obrazovce „Mé centrum“ byl přidán závod „Sierra rallye na čas“. Na první původní dlouhé trati „Circuito de la Sierra“, která byla navržena podle španělské oblasti Ronda, bude úkolem hráčů zajet během stanoveného časového limitu celé kolo tratě.

Zbývající čas bude možné prodlužovat projížděním kontrolních stanovišť a předjížděním ostatních vozů se bude zvyšovat úroveň kombinací, vaše skóre pak bude vypočítáváno na základě ujeté vzdálenosti. Skóre je možné zvyšovat řadou dalších způsobů, zkuste je všechny objevit!

Rychlý závod
Na obrazovce „Mé centrum“ byla do sekce [ON-LINE] přidána funkce [Rychlý závod]. Je-li vybrán tento závod, jsou automaticky vyhledáni a spárováni hráči z celého světa, takže je jednoduše a rychle sestaven on-line závod.

Byly představeny nové vozy
Do [Autosalónu] v sekci [VOZY] na obrazovce „Mé centrum“ byly přidány následující vozy. Tyto vozy najdete ve stejné sekci také pod položkou [Doporučené vozy]:
- Toyota FT-1 Graphite- Nissan GT-R Nismo ’14(*)
*Hráči, kteří se zúčastnili on-line kvalifikace „GT Academy 2014“, obdrží tento vůz zdarma.

Byly přidány další ukazatele
Pomocí možnosti [Přídavné díly] v sekci [ÚPRAVY A SERVIS] na obrazovce „Mé centrum“ lze nyní nainstalovat „Další ukazatele“. Z následujících přístrojů si můžete vybrat až 3 další ukazatele: „Ukazatel posílení“, „Teploměr vody“, „Teploměr oleje“, „Otáčkoměr“, „Tachometr“, „Tlakoměr oleje“, „Voltmetr“ a „Palivoměr“.

Byla rozšířena podpora volantů
Volant Thrustmaster T300 RS je nyní oficiálně podporován a plně kompatibilní s Gran Turismo 6. Na obrazovce [Nastavení] v [NABÍDCE] (přístupné po stisku tlačítka START) lze v kategorii [Volant] změnit přiřazení ovládacích prvků.

V [Rychlé nabídce] lze nyní nastavit úroveň síly zpětné vazby
- [Sílu zpětné vazby], kterou bylo původně možné nastavit pouze v kategorii [Charakteristika řízení] na obrazovce [Nastavení] v [NABÍDCE], lze nyní také nastavit z „Rychlé nabídky“ pod položkou [Jízdní nastavení], která se zobrazuje před zahájením závodu.

- Kromě toho lze nyní úroveň zpětné silové vazby, kterou bylo dříve možné nastavit pouze pod položkou [Síla zpětné vazby], upravit samostatně pomocí posuvníků [Zpětná silová vazba - max. toč. moment] a [Zpětná silová vazba - citlivost]: je tak možné nezávisle nastavovat sílu zpětné vazby při extrémním zatáčení a citlivost řízení v blízkosti střední polohy.

- Zpětnou silovou vazbu lze nyní u ovladačů, jako je Driving Force™ EX, nastavit mezi krajními polohami ve 200 úrovních.

Dále
- U vozu Toyota TS030 Hybrid ’12 došlo ke změně motorové asistence řízení. Protože motorová asistence řízení je funkční pouze v případě, kdy vůz jede na plný plyn (přes 80 %), motor se již neprojevuje, pokud vůz při zatáčení na plný plyn nejede.

Nissan GT-R NISMO
Společnosti Nissan a Sony Computer Entertainment Europe oznámily, že pro hru Gran Turismo®6 je k dispozici zcela nový vůz Nissan GT-R NISMO. GT-R NISMO je unikátní nástupce R35 GT-R. Od roku 2007, kdy se vůz objevil poprvé, zlepšovali technici Nissanu neustále výkon každé nové verze GT-R.

Model Nissan GT-R NISMO se nedávno objevil na Silverstonu během race campu evropské GT Academy 2014 . Při této příležitosti se ve voze svezl Kazunori Yamauchi, prezident Polyphony Digital Inc. a tvůrce Gran Turismo, a poté oznámil, že tento vůz bude ve hře možné zakoupit v Autosalónu. Jako poděkování fanouškům GT Academy bude vůz zdarma k dispozici všem hráčům Gran Turismo®6, kteří se zúčastnili soutěže GT Academy 2014.

První dodávky silniční verze Nissan GT-R NISMO již v Japonsku proběhly. Vůz je nyní v prodeji také v USA a Evropě a první dodávky jsou naplánovány na říjen. „GT-R NISMO je úžasný vůz a já jsem naprosto nadšený, že kromě toho, že ho Nissan nabízí po celém světě, jej také poskytl i hráčům ve virtuálním světě Gran Turismo®6. Je to další skvělý příklad, jak Nissan pokračuje v přinášení inovací a radosti všem – jak ve skutečném, tak ve virtuálním světě!“, prohlásil Kazunori.

Model GT-R ve verzi 2014 se již v automobilové sféře etabloval jako jeden z nejvýkonnějších supersportů a Nissan při vývoji špičkového modelu Nissan GT-R čerpal z desetiletí závodních zkušeností nasbíraných týmem NISMO, který je složený z odborníků na motorsport.

Nissan GT-R NISMO však jde ještě o krůček dál svým exkluzivním stylem, který reprezentuje dlouhodobou závodní filozofii formy vycházející z obsahu. Celá řada technologií inspirovaných motoristickým sportem zlepšuje výkon vozu díky optimalizované aerodynamice, podvozku a pohonu a utváří dobře vyvážený stroj, který je doma jak na silnici, tak na závodní dráze.

Nissan GT-R NISMO využívá inovací, nekompromisní techniky i motorsportem inspirovaných technologií k dosažení nových úrovní výkonu, rychlosti a ovládání. Přední nárazník, vertikální přepážky pod motorem a karbonový spoiler vzadu zvyšují přítlak, snižují těžiště a přidávají dalších 100 kg (při rychlosti 300 km/h) v porovnání s právě aktualizovaným modelem Nissan GT-R 2014. Širší přední nárazník a prodloužený kónický zadní nárazník zajišťují koeficient odporu vzduchu Cd 0,26, stejný jako u Nissanu GT-R 2014. Na novém voze GT-R NISMO nebylo nic opomenuto. Pružiny a na zakázku vyvinuté tlumiče Bilstein DampTronic vepředu a vzadu byly zvlášť upraveny, aby poskytovaly výjimečnou úroveň přilnavosti a progresivní odezvu řízení na samotné hranici možností.

V GT-R NISMO najdete 3,8litrový šestiválec VR38DETT se dvěma turby a výkonem 600 koní. Jeho velkokapacitní turbodmychadla s vysokým průtokem poskytují lepší sání a jsou podobná těm používaným v závodech GT3. Optimalizované individuální řízení časování zapalování jednotlivých válců a vylepšené palivové čerpadlo (v porovnání s běžnými modely) pomáhají zlepšit spalování. Každý motor je od začátku do konce ručně sestavován speciálně vyškolenými techniky v mimořádně čisté místnosti, podobně jako při stavbě závodních pohonů.

Ještě před oficiálním představením vozu Nissan GT-R NISMO usedl v září 2013 za jeho volant na Nürburgringu Michael Krumm. NISSAN GT-R NISMO vybavený balíčkem NISMO N Attack Package zajel na trati Nordschleife (severní smyčka) německého Nürburgringu kolo za 7 minut a 8,679 vteřiny a ustanovil tak nový rekord kola pro sériově vyráběný vůz. Produkční model GT-R NISMO se již v Evropě prodává a fanoušci GT Academy se s ním na virtuální trať mohou vydat už dnes!

Zdroj: null

Gran Turismo 6

ps3
Sony Computer Entertainment, Polyphony Digital
Datum vydání hry:
6. 12. 2013
Žánr:
Závodní, Simulátor, Sport
KARTA HRY
9/10

Komentáře