FIFA 22 vyjde začátkem října, na next-gen konzolích s technologií HyperMotion

novinka  27
Martin Šmíd, 12. 7. 2021 10:43
Společnost Electronic Arts oznámila, že nová ročník její úspěšné fotbalové hry FIFA vyjde 1. října letošního roku pro PC a konzole PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Pro konzoli Nintendo Switch pak bude k dispozici verze FIFA 22 Legacy Edition. Nový ročník nabídne novinky v oblíbených herních režimech jako Kariéra, Volta, Pro Clubs a FIFA Ultimate Team, ale také upravenou hratelnost. Fanoušci se mohou těšit zcela přepracované brankáře, kteří mají být inteligentnější, mít bleskové reflexy a být skutečně tou poslední obranou před vstřelením gólu. Dále vývojáři upravili fyziku míče, přidali výbušný sprint, který mění situace 1 na 1, a na next-gen konzolích bude zahrnuta i velká novinka HyperMotion, o níž se dočtete více níže v novince.

Novinkou na konzolích nové generace bude technologie HyperMotion, která v sobě kombinuje pokročilé snímání zápasů a strojové učení. 

POKROČILÉ NASNÍMÁNÍ ZÁPASU 11 NA 11 - Soupravy Xsens umožňují vůbec poprvé nasnímat pohyb 22 profesionálních fotbalistů hrajících ve vysokém tempu. Výsledný bezkonkurenční objem kvalitních údajů o pohybu skutečných hráčů je základem pro pohyb jednotlivců i týmů ve FIFA 22.

STROJOVÉ UČENÍ - Špičkovým patentovaným algoritmem strojového učení jsme prohnali přes 8,7 milionu snímků z pokročilého nasnímání zápasu, načež algoritmus dokáže v reálném čase vytvářet nové animace s cílem dosáhnout organického fotbalového realismu při různých interakcích na hřišti.

AUTENTICKÝ POHYB CELÉHO TÝMU - Soupravy Xsens jsme vůbec poprvé použili k nahrání každého dotyku, zákroku, sprintu a osobního souboje od všech 22 fotbalistů hrajících ve vysokém tempu. Zásluhou více než 4000 nových animací jsme docílili vylepšeného projevu každého hráče ve hře FIFA 22.

TAKTICKÁ UI - Díky výkonu nové generace konzolí doznala zlepšení také taktická inteligence hráčů. Každý fotbalista dokáže lépe vnímat ofenzivní i defenzivní rozestavení a pohyb, což zaručuje novou úroveň taktického realismu.

V ÚTOKU - V útoku mohou hráči nově činit až 6× více rozhodnutí každou sekundu, takže mají lepší povědomí o svém okolí, při zakládání akce si chytřeji nabíhají a rychleji reagují na volné míče.

V OBRANĚ - Přepracování defenzivní UI znamená, že týmy teď fungují jako taktický útvar, drží rozestavení při pohybu po hřišti a pokrývají volné prostory.

ALGORITMUS „ML – FLOW“ - Na základě více než 8,7 milionu snímků z pokročilého nasnímání zápasu 11 na 11 vytváří algoritmus strojového učení ML – Flow v reálném čase nové animace, s jejichž pomocí mohou hráči lépe přizpůsobit svůj krok a tempo běhu před zpracováním míče nebo plynulejším vysláním střely.

KINETICKÉ VZDUŠNÉ SOUBOJE - Dvě vylepšené technologie pro hráčské interakce synchronizují animace fotbalistů, což zvyšuje realismus a odezvu při soubojích o to, kdo bude u míče první. Všimněte si obránců a útočníků, jak se strkají, tahají a vrážejí do sebe při snaze dostat se na centr, odkopnout míč do bezpečí a naběhnout si na dlouhé přihrávky. Výsledkem je zlepšená kvalita …

VYROVNANÁ KONTROLA MÍČE - Díky delším dvojdotykovým animacím je ovládání míče přirozenější a plynulejší než kdy předtím. Zpracujte si míč ze vzduchu lépe technicky, využijte větší mrštnost při zpracování balonu na zemi a užijte si větší sílu při jeho krytí. K dispozici tak máte nové způsoby, jak si ve FIFA 22 připravit akci.

ZLIDŠTĚNÍ HRÁČŮ - Zásluhou pokročilého nasnímání zápasu 11 na 11 se můžete těšit na nové animace hráčů bez míče a jejich chování, které přispějí k vylepšení celkové uvěřitelnosti aktérů na hřišti. Všimněte si, jak soupeři spolu mluví, ukazují a gestikulují na základě aktuálního dění, zatímco vylepšený aktivní pohyb odpovídá naléhavosti fotbalistů na hřišti. Letošní …

Zdroj: Tisková zpráva

FIFA 22

ps4xoneps5xsx
EA Games, EA Sports
Datum vydání hry:
1. 10. 2021
Žánr:
Simulátor, Sport
KARTA HRY
8/10

Komentáře