Feeding Frenzy 2: Shipwreck Showdown

recenze  2
Martin Šmíd, 21. 5. 2010 3:06
Před dvěma lety se na službě Xbox Live Arcade objevila zajímavá hra Feeding Frenzy 2: Shipwreck Showdown, která nás vzala na exkurzi do mořských hlubin, kde jsme v roli rybky požírali další rybky, abychom vyrostli a mohli sežrat ryby ještě většího vzrůstu. Nyní se hra Feeding Frenzy 2: Shipwreck Showdown objevila i na službě Playstation Network, tak se pojďme podívat, jestli nenabízí něco navíc, případně, jak se tato verze povedla.

Feeding Frenzy 2: Shipwreck Showdown je další hrou od PopCap Games, která si nyní našla cestu i na Playstation Network. Ihned na začátek je třeba napsat, že v PSN verzi nenaleznete žádné bonusy, takže je tato verze naprosto stejná jako ta, která byla vydána před dvěma lety na Xbox Live Arcade. Hra obsahuje celkem 60 hodně povedených levelů, ve kterých se ocitneme v kůži malé rybky. Jejím úkolem je v každém levelu žrát vždy menší ryby, než je ona. V každém levelu podle počtu sežraných ryb rostete, takže můžete žrát postupem času i větší ryby, až dosáhnete levelu 3, na kterém můžete žrát prakticky vše kromě obřích žraloků, kterých se nezbavíte. Tento koncept si hra drží přes všechny levely, akorát se obtížnost neustále stupňuje díky rychlejším větším rybám a důmyslnějším nástrahám, jako jsou medusy, miny, škeble nebo ptáci kroužící nad hladinou. Abyste se s touto obtížností vypořádali, můžete během levelu sbírat nejrůznější powerupy, jako je třeba zrychlení, životy nebo zmražení ryb.

Pokud jde ještě o hru pro jednoho hráče, tak ta obsahuje hned několik módů, jak ji hrát. Tím prvním módem je klasická kampaň, kde hrajete jednotlivé levely a snažíte se dostat na konec hry. Kromě tohoto hlavního módu hra obsahuje i Time režim, kde každou úroveň musíte splnit v požadovaném časovém limitu. Ani nemusíme říkat, že v pozdějších úrovních je čas docela velkým nepřítelem a není nic zvláštního, když vám na konci kola zbude jen pár vteřin. Hra dále obsahuje pochopitelně i vyšší obtížnosti a režim hraný na celkové score.

Po dohrání hlavní kampaně se většina z vás vrhne na kooperativní hraní. Zde je třeba zmínit a vytknout jednu věc. Feeding Frenzy 2: Shipwreck Showdown neobsahuje kooperativní kampaň přes Playstation Network, přičemž tuto službu využívá jen k porovnání výsledků s ostatními hráči skrze celkem pěkně zpracovaný žebříček. Je to docela škoda, protože online kooperace by hru jistě oživila a přidala ji na hodnotě. No co, máme tu tedy jen offline kooperaci, kterou můžou hrát na jedné konzoli až čtyři hráči. Ta nabízí všech šedesát levelů ze hry pro jednoho hráče, je celkem zábavná, ale má jednu chybu, která nám trošinku vadila. Tou chybou je upgrade samotných ryb, za které hrajete. Počet sežraných ryb se totiž sčítá všem, takže pokud dosáhne upgradu jeden, dosáhnou ho všichni a je jedno, kolik ryb kdo sežral. To trošinku hře ubírá a je škoda, že si každý nemůže upgradovat rybu sám, podle svých schopností. Alespoň, že body se sčítají každému zvlášť, takže nějaká ta soutěživost tu je, ale v omezené míře. Jinak asi nemáme offline kooperaci co vytknout. Koho bavila hra pro jednoho, toho bude bavit kooperace dvakrát tolik.

Co se týče technického zpracování, tak k němu moc výhrad nemáme. Prostředí i rybky jsou krásně zpracované, takže si budete připadat jako v kresleném filmu. Všemu dodávají život navíc nejrůznější efekty, jako jsou vlnky, ale i animované objekty v prostředí, jako je třeba bublinky, mušle s perlou nebo v pozdějších fázích objevující se bomby. Framerate je stabilní a nestalo se nám za celou dobu hraní, že by nějak zlobil a znepříjemňoval hraní. Na standardní úrovni jsou všelijaké zvuky, které se ke hře hodí. Nemůžeme nic vytknout, ale ani pochválit.

Feeding Frenzy 2: Shipwreck Showdown není vůbec špatná hra za necelých deset dolarů, přičemž se u ní budou bavit zvláště mladší hráči. Co bohužel Playstation Network vydání trošinku shazuje je fakt, že je stejné, jako před dvěma lety verze na Xbox Live Arcade. Rovněž by se hodilo, kdyby hra obsahovala nějaký ten online multiplayer, na který se zde z vysoka kašle, což je škoda. Pokud jste dřívější verzi nehráli na Xboxu 360, tak se určitě vyplatí do PSN vydání investovat. Pokud jste ji už ale hráli, asi se radši vyplatí nechat tuto hru plavat.

Feeding Frenzy 2: Shipwreck Showdown

ps3x360
PopCap, Gastronaut Studios
Datum vydání hry:
17. 9. 2008
Žánr:
Arkáda
KARTA HRY
7/10

Komentáře