Epic Games neukradl artwork mladé umělkyně pro skin ve Fortnite - UPDATE

novinka  21
Martin Šmíd, 1. 4. 2019 1:03
Původní zpráva: V minulosti jsme byli svědky toho, že se několik lidí pokusilo žalovat studio Epic Games, protože se jejich taneční kreace objevily v akční hře Fortnite. Na pohyby se ovšem nevztahují žádná autorská práva, takže Epic Games může být relativně v klidu. Nyní ovšem zřejmě bude mít problém, protože se zjistilo, že skin jedné z postav je inspirován výtvorem mladé umělkyně Roby Ramirezové. Ten na podobu upozornil na facebooku. Je jasné, že pokud se toto potvrdí, jde o jasnou krádež uměleckého díla a studio Epic Games bude mít obrovský problém. Zvláště, když za skin chce peníze a vydělává na něm. Zástupce Epic Games hned na post zareagoval tím, že v současnosti vše prověřují a berou situaci maximálně vážně. V současnosti to nevypadá, že by byl skin stažen z Fortnite. Je pravděpodobné, že pokud se zjistí pochybení, tak se Epic Games domluví s umělkyní na nějakém vyrovnání. Každopádně by se toto dít nemělo, zvláště u tak velké společnosti, jakou Epic Games je.

UPDATE: Před několika hodinami proletěla internetem informace, že se studio Epic Games mělo inspirovat pro skin jedné z postav akční hry Fortnite dílem umělkyně Ruby Ramirezové. Ta na to měla upozornit na svém facebookovém profilu. Jak se ale nyní ukázalo, vše bylo jinak. 

Ramirezová na serveru DeviantArt podle všeho změnila původní obrázek z roku 20174 za nový, který ukazuje postavičku z Fortnite. Sice se snažila úpravu odůvodnit přidáním vodoznaku, ale každá stránka má mezipaměť, která ukazuje, že původní obrázek byl zcela jiný. Následně byl post na facebooku smazán a smazán byl i účet na DeviantArt. Epic Games se tak podle všeho ničeho nedopustil a Ramirezová se zřejmě snažila na sebe upozornit a pokud možno získat z Epic Games nějaké peníze. 

Po aktualizaci

Před aktualizací

Zdroj: Forbes, powerup-gaming.com

Fortnite

ps4xonenswps5xsx
Epic Games, Epic Games
Datum vydání hry:
25. 7. 2017
Žánr:
Střílečka, RPG, Strategie
KARTA HRY
9/10

Komentáře