EA zavřela studio Visceral Games, Star Wars hra od Amy Hennig zrušena

novinka  72
Martin Šmíd, 17. 10. 2017 21:17
Před několika minutami k nám doputovala hodně nečekaná zpráva. Herní vydavatel EA se rozhodl uzavřít svoje studio Visceral Games, které se proslavilo sérií Dead Space a v současnosti pracovalo na zatím nepojmenované Star Wars příběhové lineární akční hře, jejíž hlavní scénáristkou byla Amy Hennig (Uncharted série). Vývoj ale podle všeho nešel podle plánu a i kvůli neustále měnícímu se trhu bylo rozhodnuto, že hra bude kompletně přepracována. Proto byl vývoj pozastaven a hra předána studiu EA Vancouver, které bude mít za úkol ji předělat, aby odpovídala současným trendům a zaujala větší okruh fanoušků. Bližší informace oznámeny nebyly, ale už nemá jít o lineární příběhovou akční adventuru ve stylu Uncharted, jak bylo zamýšleno. Star Wars od Visceral Games je tedy prakticky zrušena.

Jak měla hra vypadat, se můžete podívat ve starším  traileru z E3 2016. 

UPDATE: EA nyní jedná s Amy Hennig o její budoucnosti. Jedno je jisté, na Star Wars hře se už nepodílí. 

K situaci se vyjádřil i Jason Schreier z Kotaku, podle něhož je hra prakticky zrušena a EA Vancouver má vytvořit hru, která se bude od prvních ukázek hodně lišit. 

UPDATE 2: EA před několika minutami oznámila, že nová Star Wars hra bude využívat mnohé assety, které byly vytvořeny studiem Visceral Games.

Zdroj: Tisková zpráva

Star Wars Battlefront II

ps4xone
EA Games, DICE
Datum vydání hry:
17. 11. 2017
Žánr:
Střílečka, Adventura
KARTA HRY
6/10

Komentáře