E3 2019 - Xbox

special  284
Martin Šmíd, 9. 6. 2019 23:39
Vzhledem k tomu, že se Sony letos rozhodla vynechat herní výstavu E3, všechen zrak herního průmyslu se upíral na tiskovou konferenci Microsoftu a konzole Xbox. Už nějakou dobu jsme věděli, že Microsoft nebude na ničem šetřit a hodlá ukázat prakticky vše, na čem v současnosti pracuje. Během posledních hodin jsme se tak dočkali ukázek z řady očekávaných first-party her, ale také další oznámení a nechyběla ani nová konzole Xbox, o níž jsme se dozvěděli první podrobnosti. Více už ale níže, kde vám shrneme ta největší oznámení.

Ninja Theory připravuje hru Bleeding Edge – Když Microsoft v minulém roce koupil britské studio Ninja Theory (DMC: Devil May Cry, Heavenly Sword nebo Hellblade), bylo to obrovské překvapení. V tu chvíli si určitě každý myslel, že se vývojáři pustí do další velké akční hry se silným příběhem, ale nakonec opak je pravdou. Byla totiž odhalena hra Bleeding Edge, což je multiplayerová 4v4 brawler akce s unikátními postavami, přičemž každá má vlastní bojový systém a speciální vlastnosti. Datum vydání zatím neznáme, ale 27. června začne technická Alpha.  

Vývojáři zároveň potvrdili, že Bleeding Edge je jednou z několika her, na kterých v současnosti ve studiu pracují.

Záběry z Ori and the Will of the Wisps, datum vydání – První Oriho dobrodružství bylo vynikající hardcore plošinovkou s jedinečným audiovizuálním ztvárněním. I proto před několika lety nám udělalo radost oznámené pokračování Ori and the Will of the Wisps, které se po roce opět připomnělo s novými záběry, ale zároveň i s finálním termínem vydání. Hra vyjde bohužel až 11. Února příštího roku, od prvního dne bude k dispozici na službě Xbox Game Pass.

Oznámena hra Minecraft Dungeons – Další představenou first-party hrou je hra Minecraft Dungeons od tvůrců celosvětového fenoménu Minecraft, což je kooperativní dobrodružná akce pro čtyři hráče, trochu ve stylu Diabla, která vyjde začátkem příštího roku pro Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch a Windows 10.

Ukázka ze hry Battletoads – V minulém roce Microsoft oznámil, že se na Xbox One a PC vrátí série Battletoads s novým dílem. Dnes během tiskové konference jsme se dočkali vůbec prvních záběrů. Půjde podle očekávání o kreslenou 2D plošinovku, která popravdě nevypadá vůbec špatně. Níže se podívejte na nový trailer.

Xbox Game Pass Ultimate – Microsoft během své prezentace oznámil, že připravuje Xbox Game Pass Ultimate, který za cenu 14.99 euro bude obsahovat Xbox Game Pass, PC Game Pass i Xbox LIVE GOLD. To je samozřejmě pěkná nabídka pro hráče, kteří hrají na PC i Xboxu.

Oznámen Microsoft Flight Simulator – Microsoft během své tiskové konference oznámil přípravu nového dílu leteckého simulátoru Microsoft Flight Simulator, který je ve vývoji pro PC a Xbox One. Moc informací o hře bohužel nemáme, ale určitě stojí za zhlédnutí první trailer, který naleznete níže.

Microsoft koupil Double Fine Productions – Microsoft během své prezentace dal jasně vědět, že s nákupem studií ani náhodou nekončí. I proto bylo oznámeno, že další studio, které bude vytvářet first-party hry pro Xbox One a PC, je Double Fine Productions, které stojí za řadou slavných adventur. Zároveň jsme se dočkali i nového traileru na hru Psychonauts 2, která vyjde pro PlayStation 4, Xbox One a PC.

UPDATE: Microsoft koupil práva na vydání hry Psychonauts 2 za 13.2 milionů dolarů. 

Nová ukázka z akce Gears 5, datum vydání – Pokud byla hra, o níž jsme věděli, že se ukáže na tiskové konferenci Microsoftu, byla to akce Gears 5, na níž pracují vývojáři ze studia The Coalition. V ní je hlavní hrdinkou Kait, která musí cestovat přes doposud největší svět, jaký byl v rámci Gears of War sérii vytvořen, aby ochránila přeživší, ale zároveň odhalila počátek Sarančat. Podle vývojářů půjde o nejdelší kampaň, jakou vytvořili, ale pochopitelně půjde jen o jednu část, protože se připravuje i multiplayer, propracovanější Horda i nový kooperativní režim pro čtyři hráče Escape. Zároveň bylo oznámeno i datum vydání, které zní 10. září letošního roku pro Xbox One a PC.

Oznámen nový Xbox Elite gamepad – S Elitním ovladačem slavil Microsoft obrovský úspěch. Už nějakou dobu se spekulovalo, že je v přípravě vylepšená verze, a opravdu tomu tak je. Níže se podívejte na oznamující trailer. Pokud patříte mezi hráče, kteří berou hraní vážněji a třeba i hrají hodně multiplayerové hry, stojí o novém Elite gamepadu zauvažovat. Gamepad bude k dispozici od 4. listopadu letošního roku za cenu 179 euro. 

Oznámeno nové rozšíření pro Forza Horizon 4 – Microsoft během své prezentace oznámil i nové rozšíření pro závodní hru Forza Horizon 4, které se bude jmenovat Lego Speed Champions a bude inspirované stavebnicí LEGO. Během prezentace jsme se dočkali prvního traileru, který vypadá prostě zvláštně, ale pokud to bude zábava, proč ne. Na trailer se podívejte níže. Rozšíření bude dostupné od 13. června, tedy příští týden.

State Of Decay 2 dostalo rozšíření Heartland – Během prezentace došlo i na úspěšnou zombie survival akci State Of Decay 2, která dnešním dnem dostává nové rozšíření Heartland. V něm se fanoušci vrátí do Trumbull Valley, kde na ně čekají nové hrozby a velká nebezpečí od nových druhů krvežíznivých zombií. 

Oznámen nový Xbox - PROJECT SCARLETT – Podle očekávání dnes Microsoft představil další generaci konzole Xbox, která je ve vývoji s kódovým označením PROJECT SCARLETT a stojí za ní stejný tým, který připravil Xbox One X. Konzole bude mít CPU Zen 2 od AMD, stejně tak GPU s technologií Navi. Počítá se s GDDR 6 pamětmi, podporou 120fps a 8k rozlišení, konzole zároveň bude mít novou generaci SSD disku.

Představena hra Halo Infinite – Studio 343 Industries v minulém roce představilo svoji novou hru, akci Halo Infinite, pro niž vytvořilo zcela nový engine Slipspace. Od oznámení jsme věděli, že půjde o prakticky nový směr pro celou sérii, ale opět se setkáme s Master Chiefem. Dnes bylo oznámeno, že půjde o launch hru pro novou generaci konzole Xbox, přičemž jsme se zároveň dočkali i nového traileru. 

článek bude doplněn o další informace

Komentáře