E3 2019 - Nintendo

special  45
Martin Šmíd, 11. 6. 2019 19:06
Jako poslední dnes mělo prezentaci na E3 Nintendo. To nemělo klasickou velkou tiskovou konferenci jako třeba Microsoft nebo Ubisoft, ale připravilo si nový Direct, v němž nastínilo plány pro konzoli Nintendo Switch na následující měsíce. A že se mají fanoušci na co těšit. Níže ve článku vám nyní shrneme ty nejdůležitější informace.

Hrdinové z Dragon Quest míří do Super Smash Bros. Ultimate – Nintendo hned na začátku své prezentace oznámilo, že se do výborné bojovky Super Smash Bros. Ultimate dostane hrdina z Dragon Quest série, a to rovnou v několika skinech z dílů Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age, Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King a dalších.

Dragon Quest XI Echoes Of An Elusive Age Definitive Edition má datum vydání – Dále jsme se dočkali traileru na hru Dragon Quest XI Echoes Of An Elusive Age Definitive Edition, který jste už mohli vidět během prezentace Square Enixu. Novinkou ovšem bylo oznámení přesného termínu vydání. Hra vyjde pro Nintendo Switch už 27. září letošního roku.

Představen Luigi's Mansion 3 – Fanoušci Luigiho se během prezentace konečně dočkali ukázky ze hry Luigi's Mansion 3, která byla oznámena v minulém roce. Během gameplay ukázky jsme viděli chytání duchů za pomocí nejrůznějších hraček, ale také představení online kooperativního režimu. "„Luigi se vydal na vysněnou dovolenou s Mariem a jeho kamarády. Sen se však zničehonic změní v noční můru. Spolu s Profesorem E Gaddem musí váhavý a ustrašený hrdina Luigi znovu v tajemném hotelu prohledat všechna podlaží, která se od sebe zcela liší. Ohánějte se vylepšeným Poltergustem G-00, kterým duchům zpřerážíte nebo odfouknete vítr z plachet, nebo vyvolejte Gooigiho – zeleného dvojníka, který Luigimu pomáhá překonat překážky, přes které by se sám nedostal. Mód ScareScraper můžete hrát online nebo lokálně až v osmi hráčích na čtyřech konzolích Nintendo Switch (vyžaduje dodatečné kopie hry),“ stojí v popisku hry. Jen je škoda, že jsme se nedozvěděli přesné datum vydání. Nintendo ale slíbilo, že hra Luigi's Mansion 3 vyjde ještě letos.

The Legend of Zelda: Link's Awakening – Když Nintendo před několika měsíci oznámilo kompletní remake hry The Legend of Zelda: Link's Awakening, fanoušci byli přímo u vytržení. Dnes jsme se dočkali ze hry nových záběrů, z nich hra vypadá moc pěkně, navíc byl potvrzen i editor úrovní. Na závěr pak bylo potvrzeno datum vydání, které zní 20. září letošního roku. Spolu s hrou vyjde také nová amiibo figurka Link, která vtiskne hráčům do rukou tento nový neodolatelný umělecký styl. Limitovaná edice hry obsahuje fyzickou verzi hry, art book s uměleckými koncepty verze hry pro Nintendo Switch a exkluzivní pouzdro SteelBook ve stylu Game Boy.

The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics od Netflix a EnMasse - Očekávaný Netflix seriál The Dark Crystal: Age of Resistance ožije v napínavé taktické strategické hře. V The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics hráči zažijí fantasy svět Thra, který je provede příběhem, dokonce i za příběh seriálu. Hráči totiž poznají postavy, které ještě neviděli, nové příběhy i prostranství.

Oznámena hra Trials Of Mana – Herní vydavatel Square Enix během prezentace Nintenda oznámil novou JRPG hru Trials Of Mana, která vyjde v příštím roce pro Nintendo Switch. Zároveň pak byla oznámena i Mana kolekce starších dílů.

Oznámen Zaklínač 3 pro Nintendo Switch – Tohle oznámení se možná i trochu čekalo. Studio CD Projekt RED dnes oznámilo, že na konzoli Nintendo Switch vydá kompletní edici hry Zaklínač 3, která bude obsahovat i dvě velká rozšíření Srdce z kamene a O víně a krvi. Přesné datum nevíme, ale hra vyjde ještě v letošním roce.

Oznámeno datum vydání hry DAEMON X MACHINA - Během prezentace bylo oznámeno datum vydání pro docela originální akční hru DAEMON X MACHINA, která vyjde exkluzivně pro Nintendo Switch už 13. září letošního roku. „Braňte planetu a zničte roboty ovládané posedlou umělou inteligencí svým Arsenalem – zcela přizpůsobivým mechanickým bojovým oblekem. Zvolte si a vybavte svůj Arsenal spoustou zbraní, ještě více jich získáte z Arsenalů poražených nepřátel. Prohazujte si je za chodu tak, jak nejlépe odpovídá vaší strategii, zatímco čelíte neustále se měnící hrozbě, která může znamenat zkázu celého světa,“ stojí v popisku hry.

Resident Evil 5 a 6 míří na Switch – Capcom během dnešní prezentace Nintenda oznámil, že pro konzoli Nintendo Switch připravuje hry Resident Evil 5 a Resident Evil 6. Přesné datum vydání nemáme, ale obě hry by měly vyjít v letošním roce.

Oznámena hra No More Heroes 3 – Fanoušci No More Heroes série se dnes dočkali oznámení regulérního třetího dílu, který vyjde v příštím roce pro Nintendo Switch. „Travis Touchdown se po 10 letech vrací do Santa Destroy, aby tu narazil na obří umělé ostrovní město plující v moři a záhadný létající objekt vznášející se nad ním.“

Oznámen Panzer Dragoon – Dále jsme se dočkali oznámení remaku hry Panzer Dragoon, který vyjde během zimy pro Nintendo Switch. „Nová předělaná verze Panzer Dragoon – přesná kopie originálu s vylepšenou grafikou a ovládáním, která odpovídá dnešním herním standardům. Zpovzdálí, osamělá planeta, spatříš dva draky probuzené v pradávných časech. Vyzbrojeni smrtící zbraní z minulosti navádějte svého obrněného modrého draka za svým osudem – zabránit Prototype Drakovi, aby doletěl k Věži, i kdyby to mělo znamenat vaši smrt,“ stojí v popisku od Nintenda. 

Nový trailer na Astral Chain - Během Directu se pochopitelně objevila i nová akční hra Astral Chain od studia Platinum Games, která vyjde už koncem srpna pro Nintendo Switch. Ta se odehrává v multikulturním městě budoucnosti The Ark, v němž se začaly otevírat brány do jiné dimenze. Díky tomu se objevily ve městě nejrůznější kreatury, s nimiž budete bojovat jako člen speciální policejní jednotky Neuron. Vybrat si přitom budete moci mezi mužskou a ženskou postavou, přičemž ta, kterou si nevyberete, se následně objeví jako váš kolega v jednotce Neuron. Vybraný hrdina každopádně využívá pro boj s protivníkem speciální živou zbraň Legie, která navíc umí pomáhat i při vyšetřování.

Empire of Sin - Herní vydavatel Paradox Interactive dnes oznámil zcela novou hru Empire of Sin od studia John Romero Games, která vyjde začátkem příštího roku pro konzoli Nintendo Switch. "Hra vás zavede do života bezcitného zločince z podsvětí éry prohibice v Chicagu roku 1920. Je na vás, abyste si vydírali, vyšolichali a vymámili cestu na vrchol a udělali vše pro to, abyste tam mohli zůstat. Do této hry inspirované noir s důrazem na postavy se ponoříte s leskem glitrů a luxusu divokých 20. let. To vše ale zažijete z té realistické strany organizovaného zločinu," říkají vývojáři. 

Nová ukázka z Marvel Ultimate Alliance 3, oznámen dodatečný obsah – Už příští měsíc vyjde pro Nintendo Switch akční hra Marvel Ultimate Alliance 3, která se dnes dočkala nové ukázky. Zároveň bylo potvrzeno, že po vydání se mohou fanoušci těšit na další obsah, který bude inspirovaný dalšími světy Marvelu – Marvel Knights, X-Men a Fantastická čtyřka.

Mario & Sonic At The Olympic Games 2020 vyjde v listopadu – Nedávno SEGA oznámila, že i tentokrát s blížícími se Olympijskými hrami vydá sportovní hru se Sonicem a Mariem - Mario & Sonic At The Olympic Games 2020. Dnes jsme se dočkali nové ukázky, ale také oznámení, že hra vyjde letos v listopadu. Na Olympiádu se tak budou moci všichni fanoušci připravit už během zimy.

Nový Animal Crossing má datum vydání – Nintendo na letošní rok plánovalo nový díl nesmírně populární série Animal Crossing. Dnes ovšem bylo oznámenom, že vývojáři budou potřebovat více času, a proto se nového dílu dočkáme až 20. Března příštího roku. Nepříjemný odklad, ale i tak bychom řekli, že bude co hrát.

Potvrzené hry od třetích stran – Nintendo dále potvrdilo některé další hry od třetích stran, které vyjdou pro Nintendo Switch. Mezi nimi je:

  • Dead by Daylight od Behaviour Interactive Inc. / Koch Media (podzim)
  • Stranger Things 3: The Game od Netflix / BonusXP (4. července)
  • Spyro Reignited Trilogy od Activision Publishing, Inc. (3. září)
  • Just Dance 2020 od Ubisoft (5. listopadu)
  • New Super Lucky’s Tale od Playful Studios (podzim)
  • Minecraft: Dungeons od Mojang Studios (léto 2020)
  • Ni No Kuni Remastered: Wrath of the White Witch od LEVEL-5 / Engine Software (20. září)
  • Catan od Asmodee Digital (20. června)
  • The Sinking City od Frogwares (podzim)
  • Alien: Isolation od SEGA Europe Limited (2019)
  • Hollow Knight: Silksong od Team Cherry (již brzy)
  • FINAL FANTASY: Crystal Chronicles Remastered od SQUARE ENIX, Inc. (tuto zimu)
  • Dauntless od Phoenix Labs (konec roku 2019)
  • Wolfenstein: Youngblood od Bethesda Softworks (26. července)
  • DOOM Eternal od Bethesda Softworks (již brzy)
  • The Elder Scrolls: Blades od Bethesda Softworks (podzim)

Banjo-Kazooie míří do Super Smash Bros. Ultimate – Nintendo se během své prezentace znovu vrátilo k bojovce Super Smash Bros. Ultimate a oznámilo, že se do ní dostane oblíbený Banjo-Kazooie.

Oznámeno pokračování The Legend of Zelda: Breath of the Wild – Na závěr své dnešní prezentace Nintendo oznámilo opravdu velkou bombu. V současnosti je ve vývoji pokračování vynikající hry The Legend of Zelda: Breath of the Wild, které vyjde pro Nintendo Switch. Viděli jsme první ukázku, ale bohužel bez dalších podrobností.

Celý dnešní E3 Nintendo Direct

Komentáře