E3 2018 - PlayStation

special  181
Martin Šmíd, 12. 6. 2018 4:22
Letošní velké tiskové konference uzavřela společnost Sony Interactive Entertainment, která se samozřejmě zaměřila hlavně na svoji konzoli PlayStation 4 a přicházející očekávané hry. Už dříve bylo oznámeno, že letos nemáme čekat žádná hardwarová oznámení, navíc se chce Sony zaměřit hlavně na čtveřici velkých exkluzivních her - Marvel's Spider-Man, The Last of Us Part 2, Death Stranding a Ghost of Tsushima. Ty se samozřejmě objevily, ale nechybělo ani představení dalších zajímavých her. Níže ve článku naleznete first-party oznámení, další pak v klasických novinkách na hlavní stránce.

The Last of Us Part 2 se poprvé představil v hratelné podobě – Nejočekávanější PlayStation 4 exkluzivní hra současnosti? Asi nad ní není moc dlouho nutné přemýšlet. The Last of Us Part 2 od zkušeného studia Naughty Dog bude zřejmě patřit k vrcholům této generace, přičemž se v něm opět setkáme s Eliie a Joelem, ale také celou řadou dalších nových postav. Velkou změnou oproti prvnímu dílu je skutečnost, že hlavní postavou nebude Joel, ale Ellie, která je o něco starší a začíná si naplno uvědomovat, v jakém děsivém světě to žije. Ve světě, v němž je násilí na denním pořádku, navíc lidstvo ohrožují i zákeřní Clickeři. Během prezentace jsme nejprve viděli Ellie na oslavě, aby se následně spustil přímo gameplay. Z něho jsme mohli pochytit, že hra je opravdu hodně brutální, Ellie umí využívat stealth likvidaci protivníků, ale pochopitelně umí i bojovat na krátkou vzdálenost i na dálku. Design levelu navíc byl plně uzpůsoben k tomu, aby se mohla různě schovávat, a to i pod vozidlo. Více už níže, kde naleznete celou ukázku.

God of War dostane New Game+ - Vývojáři ze studia Sony Santa Monica dnes potvrdili, že nepřestávají pracovat na akční hře God of War. V přípravě je nový update, který přidá do hry New Game+. Přesné datum bude stanoveno.

Nové záběry ze hry Ghost of Tsushima – V minulém roce Sony oznámila novou akční dobrodružnou open-world hru Ghost of Tsushima od svého studia Sucker Punch (inFamous série). V ní se vydáme na výpravnou a hlavně nebezpečnou cestu napříč Japonskem roku 1274, kdy mongolská armáda zabrala ostrov Tsushima. Hlavním hrdinou je Jin, docela zkušený samuraj, který je nyní jedinou nadějí pro ostrov a v boji proti krutému chánovi a jeho ničivé říši. „Jediný odvážlivec se musí vydat na cestu skrz husté bambusové háje, majestátní tvrze a divokou přírodu a bojovat navzdory přesile. Dokážeš se stát legendárním „Duchem“ v krvavém příběhu zrady a obětí, inspirovaném klasickými příběhy o samurajích?“ stojí v oznámení. Dnes během své tiskové konference Sony věnovala hře několik minut, přičemž jsme viděli vůbec první gameplay záběry ze začátku. Vidět byl nádherný otevřený svět se spoustou detailů, ale předveden byl i docela dobře vypadající soubojový systém, který pochopitelně bude hodně brutální a kdo nemá rád krev, asi by se měl hře vyhnout. Ostatně se podívejte níže, jak hra úchvatně vypadá.

Hideo Kojima ukázal ambiciózní Death Stranding – Fanouškům série Metal Gear Solid jistě bylo líto, když Hideo Kojima odešel z Konami. Po odchodu si založil nové studio Kojima Productions, v němž ihned začal pracovat na zcela nové originální akční hře Death Stranding určené exkluzivně pro konzoli PlayStation 4, s níž mu navíc pomáhá Sony. Doposud se toho o hře moc nevědělo, a protože se řadím i já mezi fanoušky Hideo Kojimy a jeho tvorby, byl jsem zvědav, o co se vlastně jedná. A popravdě, že bychom se dozvěděli nějaké konkrétní odpovědi, to teda ne, což se asi i dalo čekat. Hideo Kojima si rád hraje se svými fanoušky a rád je nechává v nejistotě. Prezentovaná ukázka každopádně nejprve ukázala hlavního hrdinu, kterého hraje Norman Reedus, jak putuje detailním světem, aby byla následně naznačena i akce. Na trailer se podívejte níže. Po prezentaci bylo oznámeno, že k hereckému obsazení se připojily herečky Léa Seydoux (007 Spectre) a Lindsay Wagner.

Nové záběry ze hry Marvel's Spider-Man – Her se slavným Spider-Manem jsme se dočkali v minulosti docela dost, ale žádná nestojí za příliš dlouhé vzpomínání. Nikdy se tento oblíbený hrdina Marvelu nedostal do první ligy ve videohrách, což se nyní snaží změnit Sony ve spolupráci se zkušeným studiem Insomniac Games. V nové open-world hře se vydáme do New York City, kde se setkáme nejen s Peterem Parkerem a jeho problémy, ale také celou řadou dalších postav, mezi nimiž jsou pochopitelně i slavní padouši. Protože je Marvel's Spider-Man jednou z nejdůležitějších exkluzivních her pro konzoli PlayStation 4, věnovala mu Sony během své prezentace velký prostor. Dočkali jsme se nové ukázky, ukazující nádherně zpracované město, akrobatický pohyb hlavního hrdiny i řadu jeho zajímavých schopností a možností v boji. Marvel's Spider-Man vychází v září letošního roku, a jak určitě víte, bude obsahovat české titulky.

Oznámena akční RPG hra Nioh 2 - Na první Nioh jsme čekali řadu led, přičemž nakonec jsme se dočkali výborného akčního RPGčka, kterému se následně dařilo i u hráčů. Proto ani nepřekvapilo oznámení, že vývojáři začali pracovat na druhém dílu, který byl oznámen skrze krátký teaser trailer. Bohužel jsme se nedozvěděli zatím moc podrobností, ani kdy se hry dočkáme. Snad se to v následujících dnech ještě změní. 

FromSoftware pracuje na hře Deracine pro PlayStation VR - Sony po skončení své tiskové konference oznámila, že ve spolupráci se studiem FromSoftware (Bloodborne a Dark Souls série) připravuje příběhovou adventuru Deracine určenou exkluzivně pro PlayStation VR. Jako duch vyvolaný mladou dívkou ve škole, musí hráč dokázat svoji existenci a vybudovat si vztah se studenty. Jak budete rozvíjet tajemství příběhu, měli byste jako duch ovládat řadu schopností, hlavně manipulovat s životem a časem, a tím i ovlivňovat osud studentů. 

Komentáře