Do hry War Thunder brzy přibude nový národ - Francie

novinka  8
Martin Šmíd, 11. 10. 2017 16:45
Studio Gaijin Entertainment dnes oznámilo, že do své populární MMO hry War Thunder již brzy přidá v pořadí sedmý národ – Francii. S aktualizací 1.73 tak přijde více než 30 francouzských letounů, od strojů z konce 30. let až po moderní víceúčelové proudové stíhačky z poválečného období. „Některé francouzské letouny, které přijdou v aktualizaci 1.73, byly velmi slibné, ale nikdy nebyly schváleny pro sériovoý výrobu kvůli událostem 2. sv. války. Bylo proto velmi těžké sehnat dostatek informací. Více než rok jsme strávili jejich vývojem, hledáním různých pramenů a podrobnou rekonstrukcí těchto vzácných strojů. Jsme si ale jistí, že piloti War Thunderu se budou na otestování těchto letadel náležitě těšit,“ řekl Kiril Judincev, kreativní ředitel Gaijin Entertainment.

Další informace z tiskové zprávy

Stíhací piloti si jako první stroj z řad francouzských vzdušných sil osedlají Dewoitine D.371 – jeden z prvních francouzských jednoplošných stíhacích strojů, které značily odklon od mrštnějších, ale pomalejších dvojplošníků. Ačkoliv se pak D.371 neúčastnil bojů 2. sv. války, byl nasazen během španělské občanské války v řadách republikánského letectva. Zde čelil nacionalistickým letcům, mezi nimi i budoucím německým stíhacím esům. Ihned po přidání Francie do hry budou dostupné tři verze této stíhačky, stejně jako prémiová varianta D.371 H.S.9 nesoucí dvojici 20 mm kanónů.

Během války se ve francouzských designech čím dál tím více projevovaly tendence směřující k vývoji univerzálních víceúčelových bojových letounů. Po konci války tento vývoj vyústil ve standardní konstrukční filozofii francouzských proudových letounů. Díky kombinaci široké škály ofenzivní i podvěsné výzbroje mohly tyto stroje efektivně plnit úlohu stíhacích bombardérů

Dobrým příkladem je SNCASO SO.8000 Narval, velmi nezvyklý letoun s vrtulí v tlačném uspořádání. Tento letoun může vyniknout v řadě rolí, od klasického záchytu nepřátelských letounů přes úlohy letounu vzdušné podpory až po průzkumné mise. Ve své standardní konfiguraci je Narval vyzbrojen šesti kanóny ráže 20 mm, pro útoky na pozemní cíle ale může nést 2 bomby a až 8 neřízených raket.

Zdroj: Tisková zpráva

War Thunder

ps4xone
Gaijin Entertainment, Gaijin Entertainment
Datum vydání hry:
13. 12. 2013
Žánr:
Simulátor, Taktická
KARTA HRY

Komentáře