Dnes vyšel pro konzole remaster hry Quake

novinka  44
Martin Šmíd, 19. 8. 2021 19:21
První díl akční hry Quake studia id Software je obrovskou videoherní klasikou, která se podílela na vzniku žánru first-person stříleček. Nyní trochu předčasně Bethesdě uniklo díky PlayStation Store a Microsoft Store oznámení remasteru hry Quake, který vyjde už dnes pro konzole PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Nativní next-gen verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S bude dostupná později formou free updatu. Dle popisku se můžeme těšit v remasteru na upravenou vizuální stránku, podporu až pro 4K rozlišení a upravenou hratelnost, aby bylo možné si tuto temnou fantasy střílečku maximálně užít i dnes. Jakmile budeme vědět více, novinku doplníme. Oznámení očekáváme už dnes večer během QuakeConu 2021.

UPDATE: Remaster bude obsahovat originální hru, dvě původní rozšíření (The Scourge of Armagon a Dissolution of Eternity) a dvě nová rozšíření od studia MachineGames (Dimension of the Past a Dimension of the Machine). Kromě singleplayerové části se počítá i s offline a online multiplayerovou podporou, včetně cross-play funkce. 

Bude možné si stáhnout zdarma řadu oficiálních i fanouškovských módů a misí, včetně Quake 64. Další budou k dispozici v následujících týdnech a měsících.

Cena je stanovena na 9.99 euro. Hra bude dostupná i v rámci Xbox Game Pass. 

Zdroj: Tisková zpráva

Quake Remastered

ps4xonenswps5xsx
Bethesda Softworks, id Software
Datum vydání hry:
19. 8. 2021
KARTA HRY
9/10

Komentáře