Dnes vychází pro konzoli Nintendo Switch česká historická adventura Attentat 1942

novinka  7
Martin Šmíd, 12. 5. 2022 10:38
Vývojáři z Charles Games oznámili, že už dnes vychází pro konzoli Nintendo Switch česká historická adventura Attentat 1942, která byla nominovaná na Apple Design Award či získala Českou hru roku. „Máme radost, že si příběh o životě v protektorátní Praze, temné rodinné historii, ale taky odvaze a lásce si budu moci zahrát hráči po celém světě,“ píší vývojáři. „Attentat 1942 je historická adventura, která vypráví dějiny očima obyčejných lidí. Čekají na vás morální dilemata i boj o přežití. Na konci cesty odhalíte osud vašeho dědy a mnoho dalších příběhů z doby nacistické okupace. Hru jsme vytvořili ve spolupráci s historiky z Akademie věd České republiky a čekají na vás morální dilemata i boj o přežití,“ stojí v popisku hry. Více se o ní dozvíte níže, kde přikládáme popisek přímo od vývojářů, ale také trailer.

Oficiální popisek hry od vývojářů:

Píše se rok 1942 a Reinhard Heydrich, zastupující říšský protektor Protektorátu Čechy a Morava, umírá po atentátu. Pomsta nacistů je rychlá a krutá. Neunikl jí ani tvůj děda - po nečekaném zatčení gestapem skončí v koncentračním táboře. Ale proč? Byl zapojený do odboje? A pokud ano, jaký měl důvod to tajit?

Po desktopové (včetně Macu a Linuxu) a mobilní verzi (Google Play i iOS) je Nintendo Switch další platformou, kam příběh o důležité kapitole české historie přinášíme. Dali jsme si záležet, aby se hra dobře hrála jak v handheld módu, tak v doku a na velké obrazovce. Lidé nám často psali, že Attentat 1942 hrají třeba s příbuznými nebo dětmi, a Nintendo Switch je pro společné hraní ideální. V handheld módu zase nabídne intimnější zážitek, který k tak pohnutým osudům podle nás skvěle sedí.

Ponořte se do příběhu o lásce, přátelství i odvaze, který se odehrává uprostřed hrůz světového konfliktu. Odkryjte rodinnou historii, poznejte útrapy každodenního života v Protektorátu skrze svědectví přeživších v celosvětově oceňované hře z období druhé světové války.

“Protože v Attentatu 1942 hrají velkou roli videa, skvěle se na Nintendo Switch hodí,” vysvětluje hlavní designér hry Vít Šisler. “Kromě intimního zážitku, kdy konzoli držíte v ruce, ji lze snadno připojit k televizi a hrát třeba s příbuznými nebo dětmi - což je situace, o níž nám hráči celkem často píšou,” dodává Šisler.

Kromě Česka a Evropy hra vychází taky v Severní a Jižní Americe i Asii. “Herní konzole jsou na východ od nás velmi populární a naše téma i motivy osobní odvahy v těžké době a vyrovnávání se s minulostí jsou univerzálně srozumitelné,” dodává šéfka komunikace Lucie Formánková.

“Těšíme se, jaké budou reakce hráčů z Japonka či Hong Kongu, kde je Switch dost oblíbený.” Kromě rozhovorů s pamětníky, dobových materiálů a unikátních historických záběrů ve hře najdete taky interaktivní vzpomínky – schovávání odbojových letáků, uklízení bytu po návštěvě gestapem nebo psaní novinového článku o atentátu na Heydricha. Videohru doplňuje rozsáhlá encyklopedie, ve které profesionální historici ukazují více i méně známé historické události v novém světle a kontextu.

“Verze pro Switch může také oslovit mladší publikum. V Charles Games nám jde o udržování historické paměti a doufáme, že tak budeme moci přispět, aby se na naše dějiny nezapomnělo,” uzavírá Šisler. Attentat 1942 je už nyní dostupný v oficiálním obchodě Nintendo Store v češtině, angličtině a němčině.

Zdroj: Tisková zpráva

Attentat 1942

nsw
Charles Games, Charles Games
Datum vydání hry:
12. 5. 2022
Žánr:
Adventura, Indie
KARTA HRY

Komentáře