Dnes vychází hra A Plague Tale Innocence pro PS5, Xbox Series X/S a Switch

novinka  27
Martin Šmíd, 6. 7. 2021 11:59
Vývojáři z Asobo Studio před malou chvilkou připomněli, že od dnešního dne je k dispozici next-gen verze jejich povedené hry A Plague Tale Innocence, která u nás navíc obsahuje českou lokalizaci formou titulků. Ta nabízí vylepšenou vizuální stránku až ve 4K rozlišení a podporu 60fps. Hráči na konzoli PlayStation 5 se mohou těšit i na 3D Audio a podporu gamepadu DualSense. PlayStation 5 verze zabere na disku 33GB místa, Xbox Series verze pak 42GB.

Vývojáři na twitteru zmínili, že je možné si přenést v uložené pozice z původní verze. Na Xboxu proběhne vše automaticky. Hráči na PlayStationu nejprve musejí zapnout s nejnovějším updatem PS4 verzi, nahrát skrze ni pozici do cloudu, a tu následně v PS5 verzi stáhnout. Jde sice opět o trochu krkolomnější řešení, ale vývojáři za něj dostávají určitě plusové body, protože řada ostatních studií tuto možnost při u svých hrách nenabízí.

Hra A Plague Tale Innocence je dostupná od dnešního dne i pro konzoli Nintendo Switch, ale nejedná se o nativní verzi, ale pouze o cloudovou. Abyste ji mohli po zakoupení hrát, budete potřebovat kvalitní internetové připojení. 

„Krysí hordu jen tak něco nezastaví. Dokonce ani na hry hubený květen. Mají tak volnou cestu k tomu, aby ohlodaly vaše domácí konzole. Jelikož se bojí světla, asi se jim to nepodaří, protože pokud si zapnete hru A Plague Tale: Innocence, pravděpodobně se u vás nezhasne do té doby, dokud nenaplníte osud Amicie a Huga. V době, kdy je módní zasazovat adventury do postapokalyptických vizí, kde se tvůrci snaží vykreslit ten nejsurovější možný svět, nám teď Francouzi dokázali, že stačí namísto budoucnosti obrátit pozornost směrem do vlastní minulosti, přičemž výsledek může být velmi podobný. A Plague Tale je adventura se solidní hratelností, dobrým námětem, kvalitním scénářem i sympatickými a zapamatovatelnými hrdiny. Jejich rozvíjející se vztah přináší do her po delším čase opět onen nezapomenutelný TLOU étos, kdy si člověk uvědomí sílu vztahu vzniklého navzdory okolnostem. I když se tvůrci nevyvarovali některých chyb v základní hratelnosti, například špatné AI, a nepřinesli do žánru nic nového, v těch aspektech, kde měla být hra silná především, dokázali podat skvělý výkon. Jelikož má hra i české titulky, stane se v očích českých hráčů jistě cenným úlovkem. A s ohledem na kvalitu této hry vyprávět silný příběh života v moři smrti to bude úlovek zasluhující vaši plnou pozornost. Váháte-li, co si zahrát nového koncem jara, krysy to zřejmě rozlousknou za vás,“ napsali jsme v recenzi původní verze, která si u nás odnesla pěknou osmičku. 

Zdroj: Tisková zpráva

A Plague Tale: Innocence

ps4xonenswps5xsx
Focus Home Interactive, Asobo Studio
Datum vydání hry:
14. 5. 2019
Žánr:
RPG, Adventura
KARTA HRY
8/10

Komentáře