Dead or Alive: Paradise

recenze  15
Tomáš Novotný, 22. 4. 2010 23:23
Trošinku odlehčená verze hry Dead or Alive debutovala na Xboxu s podtitulem Xtreme Volleyball. Protože byla tato konzole na svoji dobu hardwarově velmi výkonná, tak vizuální stránka hry zastiňovala samotnou hratelnost, se kterou to bylo jako na houpačce. Slunce, modrá obloha, průzračně čisté moře, bílý písek, ale hlavně pěkné holky v bikinách udělaly ze hry hit. Nyní se ale podíváme, jak dopadlo pokračování s podtitulem Paradise na PSP.

S hrami pro PSP se v posledním roce roztrhl pytel a nutno podotknout, že většina z nich byla velmi kvalitní. Může se ale mezi ně zařadit i Dead or Alive Paradise? Už na začátku můžeme prozradit, že jen velmi těžko. Příběh vypráví... ehm příběh... to jsem se asi upsal, tato hra totiž vůbec není založená na příběhu, ale budiž. Úvodní intro vás alespoň trošinku vtáhne do samotné hry, kdy pohledná holka a drsný chlapík v ponorce objeví potopený ostrov. Ten vesmírná loď vyzvedne znovu ze dna na povrch a zábava může začít. Nejprve si budete muset zvolit svoji herní postavu, přičemž se zde nachází 10 krásných dívek různých národností, které cestují na Zack Island, kde také později všechny dívky poznáte během dvoutýdenního pobytu vaší dívky.

Ostrov je překrásný, ale ihned po příjezdu vás určitě napadne, co že vlastně na ostrově budete dělat. Věřte nebo ne, aktivit je tu docela dost. Během dne si můžete užít sluníčka relaxováním, kde si svoji dívku můžete fotit na pláži, v tropickém lese nebo dokonce pod vodou. Slečna vám u focení bude krásně pózovat a přitom upozorňovat na své krásné vnady. To vás napoprvé možná ohromí, ale po pár minutách začne nudit a okouká se. Každopádně fotky si večer můžete prohlédnout ve fotoalbu. Pokud chcete zkusit spíše nějaký ten sport, můžete vyzvat ostatní dívky na plážový volejbal. Bohužel ani ten zde nemůžeme pochválit, protože se jedná jen o jakousi robotickou napodobeninu tohoto výborného sportu, která se hrubě nepovedla a jde se spíše o velmi nudnou záležitost. Po večerech můžete zajít do kasina, vyhrát nějaké peníze v pokeru, blackjacku nebo ve slots. Tato trojice kasinových her mě příliš nezaujala, i když jsem fanda pokeru. Prostě se do této hry moc nehodí. Poslední minihra je hopping. Celkem povedené skákání přes bazén po deskách, na kterých se vždy nachází nějaký znak jako křížek, kolečko, trojúhelník a čtverec. Vy tak musíte mačkat tlačítka co nejrychleji, jak jdou za sebou, přičemž vaše postava po nich přeskáče na druhou stranu bazénu. Nakonec je tu možnost nakupování plavek a různých doplňků či volejbalových míčů.

Technická stránka na poměry PSP není špatná. Graficky hra vypadá na PSP velmi pěkně, ale pitomá fyzika vše zastiňuje. Denní program, který vám hra nabízí, vás unudí k smrti a ani po této stránce na tom hra není nejlépe. Koukání na pěkná těla dívek v bikinách je sice pěkné, ale vyhledávat to může možná nějaký dvanáctiletý chlapec, který by možná ve hře našel trochu radosti. Kdyby hra vyšla na velké konzole, mohla by těžit z pěkné grafiky, například jako Afrika, a místo lvů bychom si fotili modelky. Bohužel, PSP nemůže nabídnout takový grafický požitek, aby nás to ohromilo a možná i uspokojilo. Vývojáři nemysleli ani na online, kde by vyměňování darů s lidmi nebylo vůbec špatné, bohužel nic takového ve hře nenalezneme. Ani audio stránka hře nepomáhá. V pozadí hraje jakési opakující se techno a holky občas něco zapiští a i to se blbě poslouchá. Kdyby si vývojáři dali záležet aspoň i na takovýchto detailech, mohli aspoň zpříjemnit povinné hraní hry recenzentům, ale jak je vidět, asi hru dělali ve spěchu.

Hra Dead or Alive: Paradise je postavená na mini-hrách a měla hráčům dát krásné, vizuálně dokonalé slečny. To je nakonec bohužel jediné, co hra přinesla. Někteří možná najdou zábavu ve volejbalu, pokud přehlédnou ovládací prvky a strašnou fyziku. Hopping je sice povedený, ale jedna mini-hra je na plnohodnotnou hru málo. Nabídka činností dne také není nejlepší a já osobně bych upřednostňoval spíše otevřený svět. Zálibu ve hře si mohou najít možná mladší hráči, ale věřím, že ani oni u ní nezůstanou moc dlouho. Celkově je hra krátká a nudná. Naštěstí jde dohrát za jedno dopoledne, takže vás nebude strašit příliš dlouho.

Dead or Alive: Paradise

psp
Tecmo, Tecmo Ninja
Datum vydání hry:
30. 3. 2010
KARTA HRY
4/10

Komentáře