Call of Duty 4: Modern Warfare Wii

preview  4
Martin Šmíd, 15. 9. 2009 0:47
Call of Duty 4: Modern Warfare byl velkým hitem v roce 2007, avšak i nyní, dva roky od vydání, se jedná o jednu z nejhratelnějších online her na konzolích Playstation 3 a Xbox 360. Před dvěmi lety se mohli cítit ukřivdění hráči na konzolách Wii od Nintenda, protože tato skvělá hra si k nim cestu neproklestila. Nyní se ale vše v dobré obrací a Treyarch připravuje na listopadové vydání Wii verzi Call of Duty 4: Modern Warfare. Pojďme se podívat, jak na tom hra je, co se všechno změnilo a jaké novinky hráče čekají.

Call of Duty 4: Modern Warfare byla rozhodně jedna z nejlepších akčních her, která zaznamenala u hráčů obrovský úspěch. Moderní boje přinesly daleko větší intenzitu a celkový zážitek než bratříčci z druhé světové války. Celý příběh čtvrtého dílu Call of Duty se točil okolo ruských nukleárních bomb, které ukradli teroristé a odvezli je na Střední Východ. To samozřejmě nemohlo zůstat bez povšimnutí, a tak jsou vysláni britští S.A.S a američtí mariňáci, aby získali zpět ukradené bomby, které představují velkou hrozbu pro společnost. Samotná hra hráčům představila skvěle namíchanou směsici, kdy zažili vzrušující přestřelky na otevřeném prostranství, ale i tiché mise, kdy museli potichu zlikvidovat cíle, aby nebyl spuštěn alarm.

Když byl oznámen port hry Call of Duty 4: Modern Warfare na Wii, každý čekal, jestli vývojáři do hry nepřidají nějaké ty novinky. Bohužel hned na začátku je třeba zmínit, že do hry pro jednoho hráče vývojáři nepřidali vůbec nic. Hráče tak čeká procházka stejnými levely jako před dvěma lety na Playstationu 3 a Xboxu 360. Otázka, jestli vývojáři přichystali nějaký ten nový level exkluzivně pro Wii, byla zodpovězena. Přesto si nemyslíme, že by nové levely hra potřebovala, protože ačkoliv byla krátká, měla vynikající spád a přikovala hráče k televizním obrazovkám na hodně dlouhou dobu. Hráči tak začínají na cvičišti, kde si osvojí ovládání, které působí velmi dobrým dojmem a stejně jako ve hře The Conduit si u něj můžete leccos nastavit a upravit tak, aby vám vyhovovalo co nejvíce.

Následuje už první mise na lodi, kde si všimnete, že grafická stránka Wii verze vypadá stejně úchvatně jako na konzolích před dvěma lety. Sice si hráči všimnou jistých změn a kompromisů, ale Treyarch slibuje textury ve vyšším rozlišení, přičemž by se hra měla velmi svižně hýbat. Hráči by se tak měli dočkat velmi dobře vypadající hry, která nastolí nový standart na konzoli Wii od Nintenda. Jestli překoná nedávno vydaný The Conduit od SEGY, je zatím otázka, každopádně k tomu má velmi slušně nakročeno. Kromě hry pro jednoho hráče nebude ani u Wii verze chybět online podpora. Nalezneme tak ve hře klasické online módy jako Search & Destroy, Domination a Freefall all included. Tedy nic nového, ale na Wii mohou i díky novému ovládání získat nový rozměr.

Jak se ujme na převážně offline konzoli hra, která staví především na online bitvách, je otázka, ale multiplayer vypadá na Wii velmi lákavě, když si připočteme všelijaké žebříčky a další vychytávky. Multiplayer tak zůstal i u Wii verze z větší části zachován, přičemž se změnil jen počet hráčů. Na Wii v jeden moment může hrát totiž jen deset hráčů, což ale nevidíme jako problém. Pojďme ale na novinky. Mezi ně patří samozřejmě nové ovládání, které jsme už vychválili o několik řádků výše. Treyarch dále do hry přidal podporu kooperativního hraní na jedné konzoli, kdy tak můžete s kamarádem procházet dobře známé lokace.

Call of Duty 4: Modern Warfare bude koncem roku na Wii velkým hitem, který se může vyšvihnout mezi nejhratelnější tituly na této konzoli. Hra neztratila nic ze svého kouzla, grafika je velmi pohledná a vynikající online režim má zaručit Call of Duty 4: Modern Warfare nesmrtelnost i na Wii. Těšíme se, až si hru budeme moci na Wii zahrát.

Call of Duty: Modern Warfare

ps3x360wiids
Activision, Treyarch / n-Space
Datum vydání hry:
5. 11. 2007
KARTA HRY

Komentáře