Burnout Paradise Big Surf Island

recenze  5
Tomáš Novotný, 23. 6. 2009 23:28
Nejnovější stažitelný balíček do hry Burnout Paradise nese název Big Surf Island, a jak už z názvu můžete poznat, přinese nám novou lokalitu, a sice další ostrov. Možná, že už když jste hráli před rokem Burnout Paradise, tak jste si všimli, jak v dálce vyčnívá z moře ostrov. Když přišel další patch, byly tam už i pilíře, a tak si vývojáři Criterion Games takhle postupně skrze patche dostavili celý most, po kterém se dostaneme na onen očekávaný ostrůvek.

Hned po zapnutí hry můžete zvolit, jestli chcete vyjet do slunného Pradise City nebo na šílený ostrov plný adrenalinových skoků Big Surf Island. Ovšem to neznamená, že pokaždé budete muset jít do menu a změnit lokaci, jelikož město i ostrov jsou průjezdné přes most plný skokánků. Právě skokánky jsou v tomto DLC tak ojedinělé. Na tomto ostrově totiž Stunt Jumpy nehledejte, protože je rozhodně nenajdete! Zde se totiž nachází 15 Mega Jumpů, které jsou několikanásobně větší, než jejich menší sourozenci z Pradise City a při každém skoku vám bude tuhnout krev v žilách. Air Time neboli doba skoku přesahuje i hranice 4.5 sekundy, a to už opravdu stojí za to. Dále je po ostrově rozmístěno 45 oranžových billboardů a 75 oranžových plotů, při jejichž hledání si užijete spoustu zábavy.

Big Surf Island je poměrně rozlehlý, a to hlavně díky možnosti jízdy nejen po silnici, ale i po plážích, zelených trávnících, v podzemních kanálech, nebo po střechách budov. Projet se můžete opravdu skoro po každé budově, kde je vždy nádherný výhled jak na Big Surf Island, tak i na Paradise City, a tak vám někdy bude ostrov připomínat hru Mirrors Edge, ovšem tady nebudete stát na svých dvou nohou, ale na čtyřech kolech s rozpálenými pneumatikami třeba vaší buginy - Carson Sand Storm. Tyto buginy jsou dvě a mají skvělé jízdní vlastnosti. Jsou rychlé, dobře ovladatelné, ale poněkud křehké a moc toho nevydrží. Řadí se do třídy Stuntových vozů. Dále se vám odemkne sedm vozů, které si budete muset různě vybojovat.

Další porci zábavy nabízí 15 závodů, mezi nimiž je i staronový Checkpoint Race, s kterým jste se mohli setkat v online závodech nebo u Bikes. Nejedná se tedy o jízdu z bodu A do bodu B, ale musíte projet jednotlivými body (checkpointy), které jsou zde nově graficky zvýrazněny v podobě žlutého vysokého sloupu, jenž je vidět i přes celý ostrov. Pokud vás singleplayer omrzí, můžete zavítat s kamarády do online multiplayeru, kde jsou nové Island Challenges. Také vám nic nebrání se po ostrově projet ve vašich starých autech, motorkách nebo v ostatních stažených automobilech.

Na závěr musím dodat, že jsem se někdy musel zastavit a pozorovat překrásný ostrov, do kterého se paprsky slunce opírají po celý den a v noci je překrásně osvětlen. Big Surf Island nabízí spoustu inovací a hlavně velkou porci zábavy, jak v sinleplayeru, tak i v online multiplayeru. A pro lovce trofejí přináší osm bronzových a dvě stříbrné trofeje. A jaký je tedy verdikt? Sečteno podtrženo, za 350kč není nad čím uvažovat, jelikož toto DLC musí mít každý majitel hry Burnout Paradise.

Burnout Paradise: DLC Big Surf Island

ps3x360
Electronic Arts, Criterion Games
Datum vydání hry:
11. 6. 2009
KARTA HRY
9/10

Komentáře