Burn Zombie Burn

recenze  6
Martin Šmíd, 11. 5. 2009 0:31
Určitě se vám někdy stalo, že jste chtěli vzít spoustu zbraní a jen tak si jít zastřílet na pár tisíc zombíků jako hrdinové sérií Dead Rising nebo Resident Evil. Nedávno vydaná hra na Playstation Network s názvem Burn Zombie Burn vám to umožní. Pojďme se nyní podívat, jak zmíněná hra dopadla a jestli se Sony vyplatilo zaplatit její vývoj, aby byla exkluzivní pro její službu.

Ačkoliv je Burn Zombie Burn klasickou akční vyhlazovačkou, má v pozadí i nějaký ten příběh, od kterého se pak vše odvíjí a podle kterého plníte nejrůznější úkoly. Jste obyčejný chlapík z venkova, který má hrozně rád svoji přítelkyní Daisy. Jednoho krásného večera se tak vypraví na procházku, ale co čert nechtěl, všude se začnou objevovat kopy zombíků. Protože má svoji přítelkyni hlavní hrdina opravdu hodně rád, nevezme nohy na ramena, ale postaví se k celé záležitosti jako chlap. Popadne tedy pálku, nějaké ty výbušniny, plamenomet v podobě pochodně a jde se na věc. Po zapnutí hry se vám na obrazovce objeví několik nabídek, jako je hra pro jednoho a multiplayer. Protože multiplayer záleží na tom, jak se vám bude dařit ve hře pro jednoho, vrhneme se nejprve na ni.

Po vybrání singleplayer kampaně se vám rovněž zobrazí několik nabídek. Doporučujeme nejprve vybrat rozsáhlý tutoriál o osmi levelech, který vás seznámí s ovládáním a vlastně i s tím, jak likvidovat hordy protivníků, abyste dosáhli co nejlepšího skóre. Tutoriál je velmi jednoduchý na pochopení a navíc je za něj trofej, takže byste ho dříve či později stejně prošli. Dostáváme se k samotným herním módům. Na výběr máme Arcade Mode a Challenge Mode. První jmenovaný ukrývá zhruba dvě desítky levelů, které můžeme projít ve třech režimech. Prvním režim se jmenuje Free Play. Zde jednoduše kosíme hordy zombíků tak, abychom nachytali co nejlepší skóre. Když se vám podaří získat určitý počet bodů, získáte za něj medaile. Ty jsou poté důležité k odemknutí dalších levelů.

Druhým režimem je Timed, kdy musíte likvidovat zombíky na čas a rychle si ho doplňovat. Stejný medailový princip jako v předchozím režimu. Poslední režim se jmenuje Defend Daisy, kde musíte bránit svou přitelkyni, která sedí v autě. Abyste zlikvidovali co nejvíce zombíků, máte k tomu k dispozici spoustu zbraní. Pálku jsme už zmínili. Kromě ní přijde na řadu i klasická pistole, UZI zsamopal a účiná brokovnice. Každá sebraná zbraň má pochopitelně omezený počet nábojů, ale díky tlačítku na orientaci se vám vždy objeví směr zbraní, kde se nachází. Jak už Burn Zombie Burn naznačuje, během většiny času budete nebohé zombíky zapalovat pomocí své pochodně, ze které můžete časem vytvořit i celkem mocný plamenomet. Zapálený zombík je poté sice rychlejší (aby ne, když mu hoří zadek), ale hlavně toho vydrží daleko méně, než zombík nezapálený. Stačí tak chvilku pobíhat po levelu, zapálit najednou tak 100 zombíků a poté je nalákat do kouta, kde je můžete umlátit pálkou nebo je postřílet brokovnicí. Kromě střelných zbraní máte k dispozici i několik druhů min či granátů, které se budou během hraní také náramně hodit.

Pokud už budete mít odemčeno vše, co se dá, je tu pro vás i kooperační multiplayer, který jsme ale neměli možnost nějak více prozkoumat. Technické zpracování musíme hodnotit jenom kladně. Ačkoliv není grafika nijak zázračná, pěkně se na ní dívá a zvláště když zapálíte hordu zombíků, jde o pěknou podívanou, protože zombíci hoří jak vánoční stromečky. Co ale nepochválíme, je celkem nestabilní framerate ve chvíli, kdy se toho na obrazovce děje už moc. Každopádně nejsou jevy jako klesající framerate, grafické bugy a další nic častého, takže si i tak budete většinou užívat rychlý spád hry. Co musíme rovněž pochválit je hudební doprovod, který se k této hře hodí. Zvuk tedy určitě vypínat nemusíte.

Burn Zombie Burn je velmi povedenou hrou, která přináší pohlednou grafiku, bláznivou hudbu a vytříbenou hratelnost, díky které budete hru opakovat stále dokola, dokud nezískáte všechny odměny v podobě trofejí. Pokud sháníte dlouho trvanlivou hru za pár korun, je pro vás Burn Zombie Burn správnou volbou. Už se těšíme, co nám vývojáři z Doublesix předvedou příště.

Burn Zombie Burn

ps3
Pinnacle, Doublesix
Datum vydání hry:
26. 3. 2009
KARTA HRY
8/10

Komentáře