Podle Bloombergu budou některé hry od Activisionu i nadále vycházet pro PlayStation, vyjádření Microsoftu

novinka  46
Martin Šmíd, 18. 1. 2022 16:43
Microsoft dnes oznámil, že kupuje společnost Activision Blizzard, což šokovalo celý herní průmysl. Hráči se samozřejmě od oznámení ptají, jak to bude s jejich oblíbenými hrami. Budou nadále dostupné pro všechny platformy, nebo je Microsoft jako v případě Bethesdy uzamkne pouze na svoje platformy? Na tuto otázku stále neznáme oficiální odpověď. Bloomberg nyní přišel s informací, že Microsoft plánuje pokračovat ve výrobě a vydávání některých her od Activision Blizzard pro konzole PlayStation, ale zároveň hodlá mít i obsah exkluzivní obsah pro svoje platformy. Tuto informaci měl Bloomberg získat od lidí z Microsoftu, kteří jsou obeznámeni s akvizicí. Pokud je pravdivá, dá se předpokládat, že série Call of Duty bude i nadále vycházet pro konzole PlayStation. Ostatně jde o značku, která každým rokem generuje stovky milionů dolarů. Dá se předpokládat, že Microsoft nebude nijak bránit ani ve vydání her Diablo IV a Overwatch II pro konzole PlayStation a Nintendo, na které jsou už oznámené. Ostatně jsou už ve vývoji a možná i vyjdou dříve, než bude dokončena celá transakce. Co ovšem bude se značkami do budoucna, je velkou otázkou. Co se týče exkluzivního obsahu, může Microsoft do budoucna přijít s novými díly her jako Spyro, Crash Bandicoot nebo Tony Hawk Pro Skater, které budou exkluzivní pro konzole Xbox.

UPDATE: „Hry od Activision Blizzard dnes existují na různých platformách a plánujeme pokračovat v podpoře těchto komunit. Akvizice je o zvýšení dostupnosti obsahu společnosti Activision Blizzard na více platformách, včetně těch mobilních," stojí v oznámení Microsoftu.

UPDATE 2: Phil Spencer:„Hráčům, kteří hrají hry Activision Blizzard na PlayStationu řeknu jediné: Není naším záměrem stáhnout komunity z této platformy.“

Zdroj: Bloomberg

Call of Duty: Vanguard

ps4xoneps5xsx
Activision Blizzard, Sledgehammer Games
Datum vydání hry:
5. 11. 2021
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
7/10

Komentáře