Akční hra Far Cry 6 dostává první známky

novinka  30
Martin Šmíd, 6. 10. 2021 13:48
Tento týden vychází očekávaná akční hra Far Cry 6 od Ubisoftu, na níž zhruba před hodinou padlo embargo. Objevují se tak první recenze, v nichž většinou padají docela slušné známky. My jsme třeba udělili osmičku a i přes některé nedostatky jsme se velmi dobře bavili po zhruba třicet hodin. V některých recenzích ovšem padají i nižší známky, hlavně za menší míru inovací, případně jistou přeplácanost. Na některá hodnocení se můžete podívat níže v novince. Hra Far Cry 6 vychází pro PC a konzole PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One a Xbox Series X/S.

„Far Cry 6 vyřešilo spoustu problémů, které se objevily v několika posledních hrách, a i když mu chybí ještě udělat pár krůčků, je to nejlepší hra v sérii za poslední roky.“ – 8/10 (IGN)

„Předznamenává novou éru série Far Cry a přináší více výbušné akce a dobrodružství než kdykoli předtím, i když příběh v některých momentech tápe.“ – 8/10 (GamesRadar+)

„Ať už pokračujete v hlavní linii příběhu, nebo plníte vedlejší mise, hra Far Cry 6 nabízí hojnost zábavných a poutavých aktivit v nejlepší hratelnosti a nejkrásnějším prostředí série.“ – 9/10 (Game Informer)

„Far Cry 6 skvělá akční jízda v otevřeném světě a měl bych ji milovat bez výhrad. Spousta fanoušků ji bude milovat. Ale když už jsme ty samé triky viděli tolikrát, rok co rok...“ – 7.5/10 (Destructoid)

„Ostrov Yara, kde se Far Cry 6 odehrává, působí skutečně živě. Užili jsme si "provádění revoluce" a boj s jedním z nejlepších padouchů v sáze, Antonem Castillem. Nejvíce se mi ale na tomto "pískovišti" líbí, že se můžete jednoduše vydat na procházku ulicemi Esperanza, džunglí nebo plážemi a narazíte na neuvěřitelně zábavné situace,“ – 9.1/10 (Hobby Consolas)

„Far Cry 6 je rozsáhlá hra se spoustou aktivit a zážitků. Nabízí napínavý příběh a souboje, které se hrají jako sen. Hrozně jsem se bavil, když jsem dělal všechno možné, a určitě se do hry znovu ponořím, abych dokončil veškerý vedlejší obsah,“ – 8/10 (God is a Geek)

„Far Cry 6 sotva drží pohromadě díky herní smyčce, kterou zdědil po svých předchůdcích. Kromě přidání několika zábavných nových hraček, jako jsou zbraně "resolver" a batohy Supremo, je téměř každá designová změna k horšímu a nesoulad mezi hratelností a příběhovými ambicemi je nápadnější než kdy jindy,“ – 4/10 (EGM)

„Far Cry 6 se bohužel opět nepovedl, má příliš málo výrazných vylepšení a je hodně přeplácaný,“ – 6.5/10 (Game Revolution)

Zdroj: Tisková zpráva

Far Cry 6

ps4xoneps5xsx
Ubisoft, Ubisoft Montreal
Datum vydání hry:
7. 10. 2021
Žánr:
Střílečka, Adventura
KARTA HRY
8/10

Komentáře