Activision zatáhl do tahanice s Westem a Zampellou i EA

novinka  11
Martin Šmíd, 22. 12. 2010 13:16
Když začátkem roku Activision vyhodil z Infinity Ward jeho zakladatele, Jasona Westa a Vince Zampellu, byl to šok pro spoustu hráčů i herních novinářů. Poté tu padaly na obě strany žaloby o miliony dolarů, přičemž oba pánové moc dlouho neotáleli a založili si nové studio Respawn Entertainment pod EA. Tam poté přešlo několik desítek zaměstnanců Infinity Ward, což se Activisionu ani trochu nelíbilo. Nyní se tak objevila nová verze žaloby Activisionu na Westa a Zampellu, která do této tahanice zatahuje i EA. Podle této nové žaloby chtěla EA záměrně odlákat vývojáře z Infinity Ward pod svoje křídla, aby ohrozila budoucnost Call of Duty série, což by pro Activision bylo naprosto fatální. V posledních letech totiž vydělává více méně pouze na ní. Dále se v žalobě píše, že West a Zamplella měli bojkotovat spolupráci se studiem Treyarch. To se mělo ukázat třeba v den, kdy Treyarch vydal trailer na map pack pro Call of Duty: World at War a Infinity Ward na to vydali trailer na Modern Warfare 2. Podle žaloby tak chtěli ublížit Activisionu a jeho marketingu. Za tyto všechny prohřešky pak Activision považuje náhradu ve výši 400 milionů dolarů.

EA na novou žalobu ihned zareagovala slovy svého mluvčího. „Je to jen a jen marketingová hra plná malichernosti a záměrných lží. Activision chce ututlat prostý fakt, že neumí objasnit vyhazov dvou vývojářů, kteří požadují peníze za odvedenou práci,“ řekl Jeff Brown z EA pro Los Angeles Times.

Zdá se tak, že se tato komedie potáhne i v příštím roce. Nás hráče spíše zajímá, co Respawn Entertainment nyní kutí pod EA. Doufejme, že se to brzy dozvíme.
Zdroj: CVG, Gamasutra

Call of Duty: Modern Warfare 2

ps3x360
Activision, Infinity Wars
Datum vydání hry:
10. 11. 2009
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY
8/10

Komentáře