3 na 3 NHL Arcade

recenze  14
Martin Šmíd, 15. 5. 2009 0:46
Série NHL v posledních letech zažívá velké obrození, čemuž napomohly i next-gen konzole. Skvělé ovládání, výborná hratelnost a především propracovaný online režim mohou za to, že se z NHL stala jedna z nejhratelnějších her posledních let. S jídlem roste chuť, což potvrdila i EA Sports, když letos na jaře vydala na Playstation Network a Xbox Live Arcade hru 3 na 3 NHL Arcade. Pojďme se na ni podívat.

V NHL 09 recenzi jsme říkali, že se jedná o jednu z nejlepších hokejových her posledních let. Ihned po vydání EA Sports oznámila hru 3 na 3 NHL Arcade, která měla přinést odlehčený pohled na tento velmi populární sport. Základ tvoří hraní tří proti třem, přičemž i kluziště se dosti zmenšilo a hra výrazně zrychlila. Pojďme ale pěkně popořadě. V hlavním menu si můžeme vybrat, za jaký tým budeme hrát (je na výběr pouze modrý a červený). Poté si tým můžeme upravit, aby v něm hráli přesně ti hráči, které chceme. Vzhledem k tomu, že EA má licenci na všechny hráče NHL, najdete je i v této hře. Podoby hráčů na ledě už jsou velmi rozporuplné. Pokud už máme vybráno, nastavíme na kolik gólů se bude hrát a hurá na led.

Jsme na ledě a pojďme se podívat na samotnou hratelnost. První kroky na ledě budou jistě hodně těžké, ačkoliv ovládání se až tak moc neliší oproti hře NHL 09. Jde spíše o navyknutí si na rychlejší spád hry a trochu těžší dávání gólů. Brankář totiž předvádí hodně zajímavé zákroky, které vás občas připraví nejen o nervy, ale i o ovladač. Vývojáři celou hru okořenili o zajímavé bonusy, které sbíráte na ledě. Můžete si tak zvětšit brankáře přes celou bránu, zavinit uklouznutí hráče po banánu, zpřesnit střelu, ale i zrychlit hráče natolik, že mu ostatní budou jen těžko stačit. Kapitolou samou pro sebe je pak zmenšení protivníkova brankáře. Ačkoliv by se mohlo zdát, že je vstřelení gólu poté velmi jednoduchou záležitostí, rozhodně tomu tak není. Brankář totiž skáče, jak může a prostřelit ho je mnohdy hodně těžké. Samotná hratelnost pak tímto docela trpí, navíc se totiž vše neustále opakuje. Hraní vás tak omrzí po několika zápasech a nezachrání to ani online klání, které zkusíte maximálně dvakrát.

Grafická stránka je na první pohled stejná jako u NHL 09. Přesto první pohled může lehce klamat, protože po čase zjistíte, že textury jsou dosti ochuzené a celý grafický kabátek je rozhodně krokem zpět. Alespoň, že se celá hra hýbe dosti svižně, takže nás nečekají žádné poklesy frameratu. Hudební a zvuková stránka je poté taky velmi průměrná a nestojí ani za to, abychom se o ní nějak více rozepisovali.

3 na 3 NHL Arcade je pouze průměrnou zábavou, která toho nabízí opravdu málo. Na chvilkové hraní sice zabaví, ale po čase zjistíte, že se jedná o nedotažený pokus, který překoná ve všech směrech poslední díl NHL. Jako minihra v NHL 09 by se jednalo o dobré zpestření. Jako samostatný kousek 3 na 3 NHL Arcade určitě neobstojí. Pokud si chcete zahrát zábavný hokej, sáhněte raději po NHL 09.

3 on 3 NHL Arcade

ps3x360
EA Canada, EA Canada
Datum vydání hry:
5. 2. 2009
Žánr:
Sport, Arkáda
KARTA HRY
5/10

Komentáře