Společnost Embracer Group se rozhodla prodat Saber Interactive

novinka  5
Martin Šmíd, 14. 3. 2024 9:46
Společnost Embracer Group dnes oficiálně oznámila, že uzavřela dohodu o prodeji Saber Interactive společnosti Beacon Interactive, kterou ovládá Matthew Karch. Ten je spoluzakladatelem Saber Interactive. Cena transakce je 247 milionů amerických dolarů. V rámci tohoto prodeje ukončí společnost Embracer Group veškeré působení v Rusku, čímž by měla hned snížit svůj dluh a mít pozitivní finanční dopad.

Společnost Saber Interactive si do budoucna bude moci ponechat následující dceřiná studia - všechna studia pojmenovaná Saber Interactive, DIGIC, Fractured Byte, Mad Head Games, New World Interactive, Nimble Giant Entertainment, Sandbox Strategies, Slipgate Ironworks a 3D Realms. Embracer Group naopak bude i nadále vlastnit studia jako 34BigThings, 4A Games, Aspyr, Beamdog, Demiurge Studios, Shiver, Snapshot Games, Tripwire Interactive, Tuxedo Labs a Zen Studios. Saber Interactive ale má možnost do určité doby získat pod sebe studia 4A Games a Zen Studios. Licenční práva na všechny budoucí hry Metro bude ovšem i nadále vlastnit Plaion, což je dceřiná společnost Embracer Group.

„Tato transakce staví obě společnosti do silnější pozice, aby mohly v budoucnu prosperovat. Společnost Embracer nyní může podle předchozího rozhodnutí představenstva ukončit veškeré operace v Rusku a zároveň zachovat mnoho pracovních míst pro vývojáře pod novým nezávislým vlastnictvím. Zároveň si ponecháváme klíčové společnosti, cenné značky a budoucí vydavatelská práva. Jedná se o první transakci z již oznámené restrukturalizace a představuje malý, ale důležitý krok na naší cestě k transformaci společnosti Embracer do budoucnosti ve prospěch všech zaměstnanců, hráčů a akcionářů,“ oznámil dnes Lars Wingefors, generální ředitel Embracer Group.

„Tento odchod ponechává oběma stranám mnohem lepší pozici pro rozvoj našich společností. I nadále zůstávám velkým a dlouhodobým akcionářem společnosti Embracer a zůstaneme partnery v několika probíhajících i budoucích projektech. Tato transakce také zajistí živobytí stovkám odborníků, z nichž s mnohými jsem spolupracoval více než dvě desetiletí,“ dodal v oznámení Mtathew Karch. Podle jeho slov by toto rozdělení nemělo mít do budoucna žádný vliv na rozpracované projekty a obě společnosti budou i nadále úzce spolupracovat. 

Zdroj: TZ

Tomb Raider I-III Remastered

ps5nswps4xonexsx
Aspyr, Aspyr, Crystal Dynamics
Datum vydání hry:
14. 2. 2024
Žánr:
Adventura
KARTA HRY
8/10

Komentáře