V Bungie mělo přijít o práci kolem 100 zaměstnanců, hlavně kvůli poklesu zájmu o hru Destiny 2

novinka  21
Martin Šmíd, 1. 11. 2023 12:25
Tento týden jsme vás informovali, že ve studiu Bungie, které vlastní od minulého roku PlayStationu, došlo k propouštění. O rozsahu jsme v tu dobu nic nevěděli, ale nyní jsme se díky serveru IGN dozvěděli, že o práci mělo přijít kolem 100 zaměstnanců (to je zhruba 8% zaměstnanců studia). Většinou mělo jít o lidi, kteří se starali o komunitu, ale také měli přijít o práci grafici, lidé z audio i právního oddělení či testeři. IGN dodává, že propouštění vzalo vedení Bungie na sebe. Společnost Sony s ním neměla mít nic společného, ačkoliv i ona udělala v posledních měsících čistky v několika svých dalších studiích.

Podle několika bývalých zaměstnanců, s nimiž mohl server IGN mluvit, na vině je hlavně klesající zájem o akční hru Destiny 2, kterou v současnosti hraje nejmenší počet hráčů za celou její dobu. Mohou za to některá špatná rozhodnutí, zhoršující se její stav i třeba slabší poslední rozšíření, které se mnohým fanouškům moc nelíbilo. Všechny tyto problémy pak měly vyústit v tom, že o připravované rozšíření The Final Shape není takový zájem a předobjednávky nenaplňují vysoká očekávání. Zdroje IGN řekly, že na některé problémy hry Destiny 2 bylo vedení Bungie upozorňováno několik posledních měsíců, přičemž vývojáři měli prosit, aby mohli provést nezbytné změny, díky nimž by hráče získali zpět. To se ale zřejmě nestalo.

Otázkou je, co bude do budoucna. Generální ředitel Bungie Pete Parsons označil propouštění za smutný den, přičemž ve studiu měl následně zmínit, že Destiny 2 je do budoucna v dobrých rukou. Server IGN ale přinesl potvrzení, že rozšíření The Final Shape bylo skutečně odloženo na červen příštího roku. Hlavně z důvodu, aby mohli vývojáři připravit další změny a celkově ho ještě zlepšit. Co se týče hry Marathon, která je ve vývoji od roku 2019, ta měla být odložena na rok 2025.

Zdroj: IGN

Destiny 2: The Final Shape

ps5ps4xonexsx
PlayStation Studios, Bungie
Datum vydání hry:
4. 6. 2024
Žánr:
Střílečka
KARTA HRY

Komentáře