Steve Ellis: Zavření studia Free Radical bylo zklamání, pravděpodobně jsem skončil se sérií TimeSplitters

novinka  0
Martin Šmíd, 26. 3. 2024 13:48
Nedávno společnost Embracer Group oznámila zavření svého studia Free Radical a zrušení nového dílu série TimeSplitters. Nyní se k této události vrátil Steve Ellis v rozhovoru pro GamesIndustry.biz, kde zmínil, že šlo pro něj o velké zklamání, a navíc tato událost s největší pravděpodobností znamená, že už nebude moci nikdy na TimeSplitters pracovat. „Je to pravděpodobně konec mé účasti na vývoji série TimeSplitters. Nevím, jestli Plaion nebo Embracer něco udělají. Nevím, co by se mělo stát, abych to všechno chtěl znovu absolvovat,“ řekl. Jen dodáme, že Steve Ellis byl spoluzakladatelem původního Free Radical Design a pracoval na všech hrách ze série TimeSplitters .

Před několika týdny se dostaly na internet záběry ze zrušené hry TimeSplitters, která vypadala jako prostá kopie Fortnite. Steve Ellis se k těmto záběrům vyjádřil a upřesnil, o co přesně šlo. „Osobně bych nikdy nezveřejnil záběry z nedokončené hry, protože si lidé udělají špatný obrázek o tom, co to je. Samozřejmě by bylo nesmyslné jen vytvořit klon Fortnite, takže to jsme nedělali. Prošli jsme řadu různých nápadů. Byly tu ale tři odlišné koncepty, které jsme zkoušeli. A ten, který ukázalo uniklé video, nebyl ten, na kterém jsme pracovali, když nás zrušili. Přešli jsme na úplně jiný koncept a všichni v týmu z něj byli nadšení,“ řekl k uniklým záběrům Steve Ellis.

Na závěr pak řekl, že si všichni mysleli, že budou v bezpečí a nic jim ze strany společnosti Embracer nehrozí. „Měli jsme schůzku, kde Embracer oznámil, že se chystá zrušit některé projekty a zavřít některá studia. Díky jejich veřejným prohlášením jsme si ale mysleli, že jsme v bezpečí. Zdálo se, že jejich kritéria se na nás a náš projekt nevztahují,“ dodal. 

Zdroj: GamesIndustry.biz

Komentáře